STOJANOVIĆ IMA FERGIJEV RECEPT: Evo kako Zvezdin trener pobeđuje sve redom!

Slovenački stručnjak na poslednjih sedam mečeva nije ponavljao istu postavu na terenu što se podudara sa trijumfalnim nizom crveno-belih od sedam pobeda

  • 5

Nije kao Aleks Ferguson i ne verujemo da će ga ikada dostići, ali ne zato što je Slaviša Stojanović loš stručnjak nego što će bilo ko uspeti da se približi liku i delu legendarnog Škota.

Međutim, slovenački stručnjak, slučajno ili ne, polako je krenuo njegovim stopama barem u jednom - da niže pobede sa Crvenom zvezdom ne ponavljajući istu postavu na terenu.

Dok je bio na klupi Mančester junajteda Ferguson je postao sinonim za osobu koja dva puta zaredom ne izvodi istu postavu na teren. Poznat je njegov niz koji je trajao više od 100 mečeva gde je uvek menjao barem jednog igrača u prvih 11, računajući sva takmičenja.

S druge strane Stojanović još nije došao ni do dvocifrenog broja, ali Zvezdin impresivan niz od sedam pobeda se poklopio sa činjenicom da je Slovenac menjao svaki prvenstveni meč, počevši od derbija sa Partizanom 2. novembra.

Poslednji put Zvezdin trener je ponovio postavu u meču protiv Radničkog iz Niša kada su crveno-beli odigrali 1:1, dok su sedam dana ranije ti isti momci deklasirali Novi Pazar rezultatom 5:1.

Slično se dogodilo i dva kola pre. Pregažen je Spartak sa ubedljivih 5:0, ali je potom usledio kiks tih istih fudbalera na Banovom Brdu (2:0)

Od tada pa do danas Zvezda nijednom na teren nije istrčala sa istih 11 koji su i u prethodnom kolu počinjali od prvog minuta. Posle poraza u Nišu gde su igrali Bajković, Vešović, Mijailović, Krneta, Arauho, Kovačević, Milijaš, Ninković, Pečnik, Mrđa i Dauda, na teren ''Marakane'' u derbiju su, umesto Arauha, Kovačevića i Mrđe, istrčali Lazić, Gogić i Kasalica.

Ponavljamo, slučajno ili ne, Stojanović je nastavio sa kalkulacijama na terenu, a Zvezda je redom nizala pobede. Padali su najpre Rad, OFK Beograd, Sloboda i Vojvodina u jesenjem delu, da bi na proleće oružje položili Javor i Jagodina. Ukoliko crveno-beli slave i protiv Napretka, a na terenu se ne nađe istih 11 kao i pod Đurđevim Brdom, trenutni lider JSL će vezati osmu uzastopnu pobedu.

Ko zna, možda Slovenac zadrži dobitnu formulu i do kraja sezone, što bi mu donelo titulu, ali i status Aleksa Fergusona u očima navijača Zvezde koji godinama čekaju da šampionski trofej zasija u muzeju na zapadnoj tribini ''Marakane''.

Sastavi Zvezde gde je Stojanović svaki meč menjao prvih 11:

Jagodina - Crvena zvezda 0:2 - Bajković, Petković, Mijailović, Pavićević, Kelhar, Kovačević, Gogić, Milijaš, Pečnik, Lazović, Mrđa.

Crvena zvezda - Javor 2:1 - Bajković, Petković, Nenadić, Pavićević, Kelhar, Kovačević, Milijaš, Lazović, Pečnik, Dauda, Mrđa.

Crvena zvezda - Vojvodina 2:1 - Bajković, Petković, Mijailović, Krneta, Lazić, Gogić, Milijaš, Pečnik, Mrđa, Kasalica, Dauda.

OFK Beograd - Crvena zvezda 1:2 - Bajković, Petković, Mijailović, Krneta, Lazić, Gogić, Milijaš, Ninković,  Pečnik, Mrđa, Dauda.

Crvena zvezda - Sloboda 4:1 - Bajković, Petković, Mijailović, Krneta, Arauho, Gogić, Milijaš, Ninković, Pečnik, Mrđa, Dauda.

Rad - Crvena zvezda 0:1 - Bajković, Petković, Mijailović, Krneta, Arauho, Gogić, Milijaš, Ninković, Mirić, Mrđa, Dauda.

Crvena zvezda - Partizan 1:0 - Bajković, Petković, Mijailović, Krneta, Lazić, Gogić, Milijaš, Ninković, Pečnik, Kasalica, Dauda.

Poslednji mečevi gde je Stojanović ponovio postavu:

Radnički Niš - Crvena zvezda 1:1 - Bajković, Petković, Mijailović, Krneta, Arauho, Kovačević, Milijaš, Ninković, Pečnik, Kasalica, Dauda.

Crvena zvezda - Novi Pazar 5:1 - Bajković, Petković, Mijailović, Krneta, Arauho, Kovačević, Milijaš, Ninković, Pečnik, Kasalica, Dauda.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(M. Marić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA