SERIJA POBEDA TRAJE: Zvezda za osam minuta srušila Napredak! (VIDEO)

Crveno - beli zabeležili i osmi vezani trijumf savladavši posle preokreta ekipu Napretka sa 4:1. Dva gola za Crvenu zvezdu postigao je Abiola Dauda, po jedan Savo Pavićević i Miloš Ninković, dok je strelac za goste bio Dimitrov.

  • 37

Fudbaleri  Crvena zvezde posle preokreta savladali su na Marakani ekipu Napretka rezultatom 4:1 u okviru 18. kola Jelen Super lige. Dva gola za crveno-bele postigao je Abiola Dauda, po jedan Savo Pavićević i Miloš Ninković, dok je strelac za goste bio Dimitrov.

Ovo je osmi vezani trijumf izabranika Slaviše Stojanovića, čime su zadržali prvo mesto i jedan bod prednosti u odnosu na Partizan. Zvezda je do trijumfa stigla sjajnom partijom u drugom poluvremenu, kada su za samo osam minuta postigli čak tri gola.

Stadion: Crvene zvezde

Gledalaca: oko 22.650

Sudija: Boško Jovanetić (Užice)

Crvena zvezda: Bajković, Petković, Kelhar, Pavićević, Mijailović, Gogić, Milijaš, Lazović, Pečnik (od 63. Ninković), Dauda (od 84. Rakić), Mrđa.

Trener: Slaviša Stojanović.

Napredak: Krznarić, Cvetković, Aškovski, Janičić, Mićić, Frimpong, Gavrić (od 67. Ndaje), Regan, Bajić (od 74. Vidaković), Dimitrov, Trujić.

Trener: Nenad Lalatović.

Sjajno prvo poluvreme viđeno je na našem najvećem stadionu. Napredak je od samog starta pokazao da u Beograd nije došao da se brani, već da pobedi lidera, što pokazuje i sjajna šansa koju su imali preko Trujića u četvrtom minut. Početna inicijativa se isplatila Kruševljanima, već u 14. minutu.

Mićić je poslao jednu sjajnu loptu prema Gavriću, ofanzivni vezista je sjajno primio, a Bajković je zakasnio da startuje, pa sudija Jovanetić nije imao drugi izbor nego da pokaže na belu tačku i golmanu Crvene zvezde dodeli žuti karton. Siguran realizator bio je Dimitrov.

Ovaj pogodak kao da je probudio izabranike Slaviše Stojanovića, ali ni gosti se nisu zadovoljili samo sa jednim postignutim pogotkom. Igralo se veoma dinamično, a šanse su se ređale na obe strane. Za domaću ekipu, Abiola Dauda je propustio tri izgledne prilike, dok su za goste, Bajić i Trujić imali dobre šanse.

Zvezdin pritisak se isplatio u samom finišu prvog dela igre, kada su uspeli da stignu do izjednačenja. Darko Lazović je sjajno izveo korner, a Savo Pavićević je glavom savladao do tada odličnog Krznarića.

Crveno-beli su u drugo poluvreme krenuli dosta agresivnije. Već posle samo tri minuta igre, Zvezda je imala dve dobre šanse. Prvo je Lazović, a zatim Petković dobro prošao po desnoj strani, ali je njihove šuteve opet zaustavio golman Napretka.

Posle početnog pritiska domaćina, tempo igre je značajno opao, što je naravno više odgovaralo gostima, koji su imali još jednu šansu preko Bajića koji je bio sebičan i šutirao, iako je imao slobodnog Gavrića u 58. minutu.

Poslednjih pola sata u igri je proveo i Miloš Ninković. Crveno-beli su sve karte bacili u napad, a to je ostavilo dosta prostora za konatranapade Kruševljana, ali oni to nisu iskoristili. Zvezda je do drugog gola stigla opet posle prekida iz kornera.

Ponovo je asistent bio Darko Lazović, a ovoga puta strelac je bio Abiola Dauda. Posle preokreta, igra Napretka se totalno raspala, pa su crveno-beli za osam minuta uspeli da postignu ukupno tri gola. Strelac trećeg pogotka opet je  bio stameni Nigerijac, posle dobrog prodora i asistencije Dragana Mrđe.

Konačan rezultat postavio je Miloš Ninković sa bele tačke posle prekršaja Cvetkovića nad Mrđom. Zanimljivo je da je prvobitno Ninković promašio penal, ali da je on ponovljen zbog prestupa Krznarića.

JSL, 18. kolo:

Subota:

Donji Srem – Jagodina 1:1

(Nikitović 35 – Pešić 90p)

Voždovac Javor 1:0

(Karaklajić 82)

Novi Pazar – Sloboda 2:1

(Sotirović 60, Selimović 73 – Mihajlović 66)

Radnički 1923 – Partizan 0:5

(Malbašić 3, Škuletić 38, 90, Drinčić 58, Lazović 63p)

Čukarički – OFK Beograd 1:0

(Mirosavljević 60)

Radnički Niš – Rad 1:1

(Stojanović 8 – Injac 6)

Crvena zvezda – Napredak 4:1

(Pavićević 45, Dauda 72, 78 - Ninković 81p - Dimitrov 14)

Nedelja:

Spartak – Vojvodina (13:00)

Tabela: Crvena zvezda 41, Partizan 40, Čukarički 31, Vojvodina 28 (-1),, Novi Pazar 28 (+1), Jagodina 28 (+1)...

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • grobar do koske

    8. mart 2014 | 23:47

    A gde je "publika",verovatno u pioniru protiv Krke,mada i tamo jedva 2000 pecurkanaca....samo kada je "mufte" ufur cigan-mala posecuje utakmice...cccc....e,moji putnjicavci....Partizan-MIT ili cudo !!!

  • jazo

    8. mart 2014 | 20:26

    oj glodari glodari placite!!!!

  • Rio

    8. mart 2014 | 20:04

    sta je glodarcici?!!ponadali ste se, aaaa????

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA