NEIZVESTAN F4: Parni valjak se prekasno upalio u Ljubljani!

Srpski šampion poražen na gostovanju od domaće Olimpije rezultatom 66:59. Crno-belima jedino sve tri pobede do kraja regularnog dela ABA lige garantuju plasman na završni turnir

  • 18

Košarkaši Partizana u 23. kolu ABA lige poraženi su od ekipe Olimpije u Ljubljani rezultatom 66:59 (21:9, 21:16, 14:14, 10:20) i time ozbiljno ugrozili plasman na fajnl-for.

Crno-beli su odigrali najlošijih 35 minuta u ovoj sezoni, ali su ipak neverovatnom serijom u finišu mogli da preokrenu rezultat. Do kraja lige je ostalo još tri kola, a srpskom šampionu jedino sva tri trijumfa garantuju plasman na završni turnir.

Olimpija je fenomenalno otvorila utakmicu pogodivši čak pet trojki u prvoj četvrtini. Partizan je održavao rezultatski priključak zavhaljujući skoku u napadu i poenima sa linije penala Žo Lovernja i Milenka Tepić, ali je domaćin uspevao da gradi svoju prednost. Odbrana crno-belih je delovalo veoma loše, a domaća ekipa je igrala sjajno zahvaljujući Vladoviću i Gailijusu.

Sem poena posle slobodnih bacanja, srpski šampion je postigao i jednu trojku preko Bogdana Bogdanovića, ali nisu pogodili nijedan šut za dva poena, pa je slovenački tim posle prve deonice imao prednost od 12 poena.

Crno-beli su bolje ušli u drugu četvrtinu. Partizan je konačno pogodio za dva preko Dejana Muslija, da bi stigli i prvi poeni Saše Pavlovića, ali je onda usledio veoma bitan trenutak meča. Dejan Musli je dobio tehničku ličnu grešku posle jednog faula na Joksimoviću, a zatim i Duško Vujošević, što je omogućilo domaćinu seriju od 9-0 i  prednost od 17 poena razlike.

Nakon toga, srpski klub je igrao zaista užasno, a Olimpija je igrala u velikom naletu i stigla do čak 20 poena prednosti. U finišu prvog poluvremena Partizan se koliko toliko konsolidovao, ali nedvoljno da značajno smanji prednost domaćina.

I jedna i druga ekipa su veoma loše odigrale treću deonicu. Gosti loše otvaraju i ovaj period igre sa čak 3 izgubljene lopte za dva minuta, ali ni domaćin ništa nije bolji. Bogdan Bogdanović je vezao četiri vezana poena, a posle samo tri minuta Olimpija je ispunila bonus.

Usledio je veoma neefikasan period, da bi Kinzi vezao četiri poena, ali slovenački tim je opet vezao dve trojke i nije dozvolio gostima da značajno smanje prednost, čak ni posle tehničke greške zbog simuliranja Rupnika.

Partizan je imao šanse i u poslednjoj deonici da se vrati u meč. Olimpija nije postigla koš više od dva minuta, za isti period su ispunili bonus, ali crno-beli nisu uspeli da naprave značajnu seriju u prvom delu četvrtine. Pogodili su Kinzi i Pavlović, ali je usledila trojka Semaka i zakucavanje Stivensona. Usledili su neverovatnih šest minuta Partizana.

Crno-beli su za ovaj period napravili seriju 13-0 koju su kreirali Bogdanović, Gagić i Pavlović i Kinzi prišli na minus četiri. Imao je Partizan dva napada i da dodatno smanji razliku na minut pre kraja, ali je Saša Pavlović bio neprecizan u šutevima za dva i tri. Usledila je penal završnica u kojoj je Olimpija uspela da sačuva prednost i odnese pobedu.

U taboru srpskog šampiona najbolji je bio Bogdan Bogdanović sa 19 poena, 11 je postigao Saša Pavlović, 10 Tarens Kinzi, šest poena Milenko Tepić i pet Žofri Lovernj. U pobedničkoj ekipi Gailijus je postigao 20 poena, 12 Vladovič, dok je 10 upisao Joksimović

ABA liga, 23. kolo:

Petak:

Solnok – Cedevita 68:67

Subota:

Radnički – Mega Vizura 84:86

Široki – Zadar 72:58

Crvena zvezda – Krka 78:65

Nedelja:

Olimpija – Partizan 66:59

Cibona – MZT 18.30

Ponedeljak:

Budućnost – Igokea 20.45

Tabela: Crvena zvezda 19-4, Cedevita 17-6, Partizan 15-8, Budućnost 14-8, Cibona 14-8, Igokea 12-10, MZT 11-11, Krka 10-13, Mega Vizura 10-13, Olimpija 8-14, Radnički 8-15, Solnok 8-15, Zadar 6-17, Široki 6-17.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takode nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • grobar do koske

    9. mart 2014 | 19:07

    Lepo neka ugase Instituciju,pa neka se braca vucici,sa svim covicima igraju kosarke u Srbiji,mi cemo se vec malo primiriti,reorganizovati,sacekati stojeci promene, neka bolja i postenija vremena u Srbiji i onda uzimamo nase nazad,sto nam se sada OTIMA i KRADE na tako seljacki nacin da me zaboli vise za sve...sve ce ovo proci...samo vreme ne mogu da nam OTMU i zaustave !!! Partizan-MIT ili cudo !!!

  • grobar do koske

    9. mart 2014 | 18:57

    Izgleda da Dule hoce da igramo evro-kup,prestizno takmicenje koje se vise vrednuje(kod naseg saveza i politicara) i PLACA, za sto dalji plasman u njemu nego za sto bolji plasman u tamo nekoj evro-ligi...HHHHAAAHHHAAA....Partizan-MIT ili cudo !!!

  • FMP DO KOSKE

    9. mart 2014 | 17:57

    DA STE NAJBOLJI LAGAO VAS NEKO???? STA JE SA BOGDANOM ,,NBA IGRACEM,, JEL ZNA DA JE POENTA DA SE LOPTA UBACI KROZ OBRUC??

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA