Košta i Atletiko ponizili Milan, Podolski samo bocnuo Bajern (VIDEO)

Zahvaljujući dvostrukom strelcu Dijegu Košti Atletiko posle 17 godina izborio četvrtfinale LŠ * Bajern rutinski odigrao protiv Arsenala (1:1), ali i promašio penal u 90. minutu

  • 1

Punih 17 godina trebalo je fudbalerima Atletiko Madrida da se dokopaju četvrtfinala Lige šampiona, ali posle dvomeča sa Milanom čekanju je došao kraj. Posle pobede u Italiji rezultatom 1:0, Jorgandžije su slavile i na ''Vinsente Kalderonu'' rezultatom 4:1.

Iako rezultat govori drugačije nije sve tako jednostavno bilo po Atletiko. Poveli su u 3. minutu golom maestralnog Dijega Košte, ali je Kaka u 28. minutu iz prvog šuta ''rosonera'' ka okviru gola vratio neizvesnost u meč. Milanu je tada trebao samo jedan gol da bi otišli dalje, ali umesto u Atletikovu, pogodili su svoju mrežu.Tačnije Arda Turan je šutirao, lopta je zakačila nekoga i završila iza Abijatija.

Sve dileme oko pobednika rešio je Raul Garsija u 70. minutu svojim četvrtim golom u LŠ, a trećim za Atletikom večeras. Međutim, Garsija neće moći da pomogne Atletiku u prvom četvrtfinalnom meču zbog žutih kartona.

Tačku na ovu evropsku epizodu Milana stavio je Dijego Košta u 85. minutu i tako postao fudbaler koji je na svim mečevima ove sezone u kojima je igrao, pogađao.

Šampion nastavlja put ka odbrani krune! Iako nisu pobedili Arsenal u revanš meču osmine finala Lige šampiona, fudbalerima Bajerna iz Minhena su se plasirali u četvrtfinale pošto su, nakon trijumfa u Londonu od 2:0, odigrali 1:1 na svom terenu što im je bilo dovoljno za plasman.

Sve vredno pomena viđeno je u tri minuta drugog poluvremena kada su i viđena oba gola. najpre je Švajnštajger pogodio u 54. minutu, da bi tri minuta kasnije poravnanje Arsenalu doneo bivši napadač Bavaraca Lukas Podolski.

Međutim, to je bilo sve od Tobdžija koji su prethodne sezone uspeli da trijumfuju u Minhenu rezultatom 2:0, ali ih je poraz na Emirejtsu (3:1), kao i sada, koštao plasmana dalje. Upravo taj trijumf je bio jedini meč Bajerna u poslednjih 100 mečeva na kojem nisu tresli mrežu rivala, a gol Švajnštajgera je nastavio fenomenalan niz.

Treba pomenuti i to da će Bajern biti oslabljen u prvom četvrtfinalnom meču, jer Dante neće moći da igra zbog parnih kartona, ali i to da su Bavarci ponovo promašili penal. Za razliku od Alabe u Londonu, ovoga puta neprecizan je bio Miler.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takode nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA