MATIĆ OTVORIO DUŠU: Žena i sin su plakali, ali sam morao reći DA Murinju!

Možda i najbolji srpski fudbaler u ovom trenutku prisetio se momenta kada ga je Murinjo pozvao da dođe u Čelsi i istakao da je dogovor pao za minut

  • 2

Prvi put otkako je zimus prešao iz Benfike u Čelsi, srpski reprezentativac Nemanja Matić otvorio je dušu i engleskim medijima otkrio kako je tekao njegov proces povratka na ''Stamford Bridž'', ali i na koji način je postao jedan od najboljih zadnjih veznih fudbalera na svetu.

Srbin nije imao dilemu kada ga je agent nazvao i najavio poziv Čelsija, odnosno njegovog menadžera Žozea Murinja.

- Razgovarali smo samo jedan minut - rekao je Matić u intervju za Gardijan o tome kada ga je Murinjo pozvao, a potom nastavio:

- Znao sam šta je najbolje za mene i uopšte nisam imao sumnju oko mog povratka u London. Žena i sin su plakali zato što napuštamo Portugaliju, ali ja sam morao da odem u neku od najjačih liga i da se dokažem kao fudbaler.

Nije mogao Matić, a da se ne osvrne na trenutak kada je prvi put došao u Čelsi koji ga se vrlo brzo posle toga rešio.

- Sada je drugačije. Kada sam prvi put iz Košica došao u Čelsi to je bio kao san. Mislim da sam čak bio prvi fudbaler koji je iz Slovačke stigao među Plavce. Imao sam 20 godina tada i to je bilo veliko iskustvo za mene. Međutim, na mojoj poziciji su tada bili Balak, Lampard i Esjen, plus odsustvovao sam zbog povrede četiri meseca - rekao je Matić i dodao:

- Veoma je važno što sam otišao u Vitese da igram. Zbog toga sam izabrao i Benfiku, zbog šanse da igram i da se dokažem kao fudbaler. Nisam pogrešio.

Međutim, kada je došao u Portugaliju suočio se sa zanimljivim potezom trenera Žorža Žezusa koji ga je sa ofanzivnog veznog vratio na defanzivnog.

- Nije mi bilo lako, jer nikada do tada nisam igrao na toj poziciji. I, da budem iskren, na početku se nisam dobro snašao. Ali trener je verovao u mene i rekao mi je da ga samo slušam i napredak će doći. Tako je i bilo - rekao je Srbin i nastavio:

- Putem DVD-a sam gledao šta drugi fudbaleri rade. Na primer Havi Garsija, koji je bio u Benfiki tada. On je već znao šta trener hoće i pomogao mi je u edukaciji. Trebalo mi je par meseci, ali sam se uklopio na toj poziciji.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA