Istorijska noć Van Persija i Junajteda, Dortmund i Jojić u 1/4 (VIDEO)

Leteći Holanđanin postigao svoj prvi het-trik u LŠ i odveo Junajted u četvrtfinale (3:0) * Zenit uspeo da savlada Borusiju za koju je igrao i Miloš Jojić - 2:1

  • 4

Razapinjali su ga tokom čitave sezone, pogotovo posle debakla od Liverpula za vikend. Govorili su da nije dostojan klupe Mančester junajteda, da će već narednog vikenda biti bivši, ali je Dejvid Mojes učinio nešto što su ''crveni đavoli'' čekali 30 godina i posle minusa od 2:0 iz prvog meča da se plasiraju u narednu rundu.

Ceh je platio Olimpijakos - 3:0 (2:0), ali Mojes to ne bi mogao učiniti da u timu nije imao fenomenalnog Robina Van Persija koji je postigao prvi  het-trik u Ligi šampiona.

Iako su u Pireju poraženi i pregaženi rezultatom 2:0, Junajted je već posle prvih 45 minuta anulirao zaostatak golovima Van Persija, a potom u nastavku preko istog igrača najpre došli do 3:0, a potom i trećeg uzastopnog trijumfa protiv Olimpijakosa bez primljenog gola.

Međutim, veliku zaslugu za plasman u četvrtfinale ima golman David De Hea. Da nije bilo njegovih čudesnih odbrana u 40. minutu pitanje je u kakvom smeru bi ovaj meč tekao.

A krenuo je dobro po domaćina. Tražio je Mojes pre meča gol u prvih pola sata i dobio ga je u 25. minutu kada je Van Persi iskoristio penal koji je skrivio Manolas. Nije Junajted srljao posle gola, strpljivo je čekao šansu.

Iako bez povređenog Nemanje Vidića, domaći tim je sve do pomenutog 40. minuta bio siguran u odbrani, a onda dve fenomenalne šanse gostiju kada je španski golman sa pet metara branio zicere.

Ono što nije uspeo Olimpijakos jeste Van Persi koji je najpre bio brži od sudijskog zvižduka u prvom poluvremenu za 2:0, a potom i mudriji od golmana Roberta u 50. minutu.

U 45. minutu je sjajno iskoristio asistenciju Runija, dok je u 50. ostavio Roberta na krivoj nozi i pogodio iz slobodnog udarca.

Junajted se posle trećeg gola povukao na svoju polovinu što je moglo skupo da ih košta u 65. minutu, ali je šut Fustera sa 10-ak metara ponovo odbranio De Hea.

Nastavio je Mojes da brani rezultat do kraja, što govori i ulazak Flečera umesto Velbeka u 82. minutu, i uspeo je u tome čime je barem na kratko umirio navijače Junajteda koje već za vikend očekuje gradski derbi protiv Mančester Sitija.

Sudija je produžio meč pet minuta, a za to vreme jedino vredno pomena jeste povreda Van Persija koji je na nosilima izašao sa terena

Mančester junajted - Olimpijakos 3:0 (prvi meč 0:2)

(Van Persi 25 pen, 45, 50)

Mančester junajted: De Hea, Rafael, Džons, Ferdinand, Evra, Valensija (Jang 77), Kerik, Gigs, Velbek (Flečer 82), Runi, Van Persi.

Olimpijakos: Roberto, Maniatis, Holebas, Manolas, Marcano, Salino (Mačado 74), Ndinga, Perez (Valdez 57), Fuster (Vergos), Kempbel, Domingez.

Aktuelni vicešampion Evrope Borusija iz Dortmunda pitanje prolaska u četvrtfinale rešila je u prvom meču protiv Zenita kada su slavili rezultatom 4:2, tako da su na svom terenu mogli da odigraju opuštenije, što su Rusi iskoristili da pobede - 1:2 (1:1).

Nije bilo svejedno Nemcima u 16. minutu kada je Hul odapeo strelu i skinuo paučinu gola Vajdenfelera. Fantastičan pogodak Hulka koji se pre ovog meča našao u žiži javnosti posle izjave Sebastijana Kela, kapitena Borusije, da ga je Brazilac pitao da li ima za njega mesta u Dortmundu.

Upravo je veteran Kel poravnao rezultat u 36. minutu posle idealnog centaršuta sa leve strane, što je bio i konačan rezultat posle prvih 45 minuta.  U nastavku je viđena uspavanka sve do 73. minuta kada je rezervista Rondon pogodio u 73. minutu i uneo malo neizvesnosti.

Ostalo je Zenitu tada 17 minuta da postignu dva gola, ali nisu bili u stanju. Nedugo pre gola Rusa u igru je ušao i srpski reprezentativac Miloš Jojić koji je na debiju LŠ uspeo da zaradi žuti karton u 75. minutu. Treba pomenuti i to da će, upravo zbog viška žutih kartona, prvi meč četvrtfinala propustiti Robert Levandovski.

Borusija Dortmund - Zenit 1:2 (prvi meč 4:2)

(Kel 36 - Hulk 16, Rondon 73)

Borusija Dortmund: Vajdenfeler, Humels, Papastopulos, Pišček, Šmelcer, Kel, Sahin, Groskrojc, Levandovski, Mktarijan (Jojić 69), Aubamejang.

Zenit: Malafejev, Krišito, Lomberts (Neto 46), Huboščan, Anjukov, Šatov, Fejzulin, Vicel, Hulk, Dani, Keržakov (Rondon 62).

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pera

    19. mart 2014 | 23:09

    Bravo breeee, idemooo. Pa sta mislio Olimpijakos, da ce opet da imaju onoliko srece... Svaka cast Van Persiju, ali i De Gea je odigrao majstorski, u dva navrata spasao tim ispadanja, ali na kraju je sve doslo na svoje i onaj neplanirani fijasko iz Grcke moze da se zaboravi. A svi koji misle da ce Manchester vecno biti u krizi uzivajte jos malo, jer ovako je i Ferguson poceo, isto kao i Mojs, bio na izlaznim vratim ali ipak opstao i postao najveci trener u istoriji. Samo polako, Mojs tek gradi svoj Manchester, a za dvadeset godina ce i on imati tribinu sa svojim imenom na stadionu. A sad nam dajte Barsu ili Real. Idemoooooooo.

  • G@G@

    19. mart 2014 | 23:45

    Idemooooo breeeee, svaka cast. Svi koji uzivaju u trenutnoj krizi Mancestera neka uzivaju koliko jos mogu jer nece jos dugo trajati.De Gea i Van Persi odigrali stvarno neverovatno. Jedina zamerka je sto su posle treceg gola poceli da se brane, jer da su nastavili u istom stilu dali bi glat jos dva komada. Ali polako, i Ferguson je bio pred otkazom kad je dosao, ali ipak uspeo da prevazidje sve poteskoce i postao najveci trener u istoriji fudbala, pa ce tako i Mojs. Dobio je tim kojem je istekao rok trajanja i od sledece sezone krece njegova era. Sto se tice cetvrtfinala, mislim da koga god izvucu na zrebu bice nebitno jer im je samo Liga Sampiona ostala u sezoni i zato ce biti i najopasniji. To bih rekao i za Dortmund, ali prevelika lista povredjeniih igraca radi protiv njih i zato nisu u dobroj poziciji.A sad, dajte Real ili Barsu, a moze i Bajern sto se mene tice, svejedno. Idemoooo

  • Beograd

    19. mart 2014 | 22:50

    Indijanci iz Pireja....hahahahaha

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA