Šimunić ne odustaje od Mundijala: Žaliće se u Lozani!

Hrvatski reprezentativac i njegov pravni tim se nadaju da bi Sud za sportsku arbitražu mogao da privremeno odloži izvršenje kazne koju je FIFA potvrdila u sredu

  • 8

Josip Šimunić ne želi da se pomiri sa time da neće moći ni da priđe stadionima za vreme Svetskog prvenstva u Brazilu. Nakon što je u sredu FIFA zvanično odbila njegovu žalbu i potvrdila prvobitno izrečenu kaznu o suspenziji na 10 utakmica, njegovi advokatski tim najavljuje da će poništenje ove odluke zatražiti i pre Sudom za sportsku arbitražu u Lozani.

- U sredu smo dobili odluku FIFA iako u njoj stoji da je doneta još 21. februara. Pritom se Komisija uopšte nije sastala, nego su sve obavili telefonskim konsultacijama. Tačno znam ko iz FIFA stoji iza toga, ali još neću kazati o kome se radi. I dalje sam veliki optimista da će Josip imati pravo nastupa na SP jer idemo u Lozanu - rekao je Davor Prtenjača, Šimunićev pravni zastupnik.

Hrvatski reprezentativac i njegov pravni tim se nadaju da bi Sportski sud u Švajcarskoj mogao da privremeno odloži izvršenje kazne koju je izrekla Međunarodna fudbalska organizacija. što bi defanzivcu "kockastih" omogućilo da zaigra na Mundijalu, dok se ne donese konačna odluka.

- Tražićemo od Suda za sportsku arbitražu da privremeno odloži primenu kazne FIFA i dopusti Šimuniću da igra za reprezentaciju dok ne donese odluku o dispozitivu. Postoji nekoliko predmeta u kojima su već to učinili, a to je i njihova praksa i piše u njihovom Kodeksu. Zato računamo da će tako biti i da Šimunićem. Imamo rok od sedam dana da predamo žalbu i još dva dana da je obrazložimo - rekao je advokat hrvatskog fudbalera.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • GROM

    20. mart 2014 | 12:31

    Hahaha pa jesi sam izjavio da si za "dom spreman"?!?!? E pa kad si spreman eto FIFA ti je ispunila zelju! Sad budi doma i za kauc spreman, da gledas tekme preko tv-a!

  • Snake

    20. mart 2014 | 12:23

    Zabraniti mu jos deset utakmica....nacionalistima treba zabraniti da zive i na planeti zemlji....neka ide na mars pa neka zivi sam....

  • Dzoni

    20. mart 2014 | 12:20

    Placi moli tu pomoci nema m g a r e jedno neotesano!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA