TO NIJE ČUDO TO JE PARTIZAN: Crno-beli posle drame srušili ponos Izraela!

Srpski šampion u veoma neizvesnoj završnici savladao favorizovani Makabi rezultatom 72:70 i tako zabeležio treću pobedu u TOP 16 fazi Evrolige

  • 35

U okviru 11. kola TOP 16 faze Evrolige u sjajnoj atmosferi u Kombank Areni pred oko 13.000 gledalaca, košarkaši Partizana  savladali su ekipu Makabija rezultatom 72:70.

Crno-beli su više od 38 minuta gubili, ali su neverovatnim preokretom u poslednjoj četvrtini koju su dobili sa čak 12 razlike uspeli da zabeleže i treću pobedu u TOP 16 fazi.

Ključan momenat utakmice je trojka Bogdana Bogdanovića na 23 sekunde do kraja, a šut za pobedu Makabija je promašio Gaj Pnini, nakon pogođenog slobodnog bacanja Dejana Muslija.

Srpski šampion je u u ovom meču bio oslabljen neigranjem Tarensa Kinzija, a ovim trijmfom zadržao je minimalne šanse da se plasira u TOP 8. Narednu utakmicu crno-beli igraju u Rusiji protiv Lokomotive Kuban.

Makabi je bolje ušao u utakmicu i odmah na startu poveo 7-2. Crno-beli su pokušavali da postižu poene ispod samog koša, dok su gosti igrali mnogo raznovrsnije u napadu.

Partizan su i pored dosta grešaka u napadu u kakvom takvom rezultatskom priključku održavali Saša Pavlović i Dejan Musli, ali su Izraelci zahvaljujući sjajnom Skorcijanitisu koji je ubacio deset poena u prvom periodu i dobrom šutu za tri poena stigli do plus devet. Na parketu se tokom prve deonice pojavio i Davis Bertans i vrlo brzo upisao svoje prve poene.

Gosti sjajno otvaraju i drugu četvrtinu sa dve vezane trojke Blua za maksimalnih plus 15, ali se crno-beli nisu predavali. Raspucao se Bogdanović koji je pogodio dve trojke i uz podršku Pavlovića i Muslija, Partizan uspeva da razliku svede na jednocifren broj.

Makabi u tim trenucima nije bio veoma aktivan u napadu, ali su im igrači srpskog šampiona poklanjali poene svojim greškama, koje su gosti koristili iz kontri. U veoma neefikasnom finišu druge četvrtine crno-beli su uspeli da sa devet poena minusa odu na odmor, iako je taj minus mogao da bude još manji da su Musli i Gagić bili precizniji sa linije slobodnih bacanja.

Crno-beli su agresivnije i odlučnije ušli u drugo poluvreme. Probudili su se i Milutinov, Tepić i Lovernj, ali je na sve serije Partizana, Makabi imao spremljen odgovor. Uspeo je srpski šampion u dva navrata da priđe na minus šest, ali onda bi po pravilu usledio loš izbor u napadu.

Imali su crno-beli u ovoj četvrtini dosta prilika da se u potpunosti vrate u egal, ali nedostajalo je par vezanih dobrih poteza, pa se u poslednju četvrtinu ušlo sa plus deset za ekipu iz Tel Aviva.

Partizan otvara zadnji period igre serijom 8-0 koju su kreirali Bogdan Bogdanović i Nikola Milutinov i prilazi na samo minus dva. Makabi nije uspeo da postigne pogodak više od tri minuta, ali su onda usledili poeni Tajusa, kao i nesportska Tepiću iz koje su Izraelci postigli tri poena.

Ipak, usledila je nova serija 7-0 crno-belih, a ovoga puta su poene postigli Tepić i Lovernj i doneli izjednačenja Partizanu, da bi srpski šampion poveo poenima Francuza na nešto više od minuta do kraja, da bi usledili i poeni Tepića za plus tri na pedeset sekundi pre isteka vremena.

KK Partizan-KK Makabi

U sledećem napadu, Pnini je doneo izjednačenje Makabiju, a do kraja je ostalo 42 sekunde. Bogdanović je preuzeo odgovornost i pogodio za tri poena na 23 sekunde do kraja. Crno-beli su odlučili da naprave faul i pošalju Rajsa na liniju penala, a Amerikanac je bio oba puta precizan. Onda su viđene dve neverovatne greške.

Prvo je Tepić izgubio loptu, da bi je potom povratio posle nesporazuma igrača Makabija. Musli je fauliran i pogodio je jedno od dva bacanja, da bi Pnini promašio šut za pobedu.

Partizan: Bogdanović 18 (6 as), Musli 13 (4 sk), Tepić 13 (5 sk), Pavlović 10 (5 sk), Lovernj 8 (12 sk), Milutinov 6, Bertans 2, Gagić 2.

Makabi: Tajus 14 (11 sk), Skorcijanitis 12, Blu 10 (4 sk), Smit 7, Hikman 6, Ohajon 5, Rajs 5, Pnini 5, Lendsberg 3, Ingls 2.

TOP 16 11. kolo:

GRUPA E:

Četvrtak:

Panatinaikos - Fenerbahče 76-67

Petak:

Olimpijakos - Laboral Kuća 20.30

Unikaha - Barselona 20.45

Armani - Efes 21.00

Tabela: Barselona 10-0, Armani 7-3, Panatinaikos 6-5, Unikaha 5-5, Fenerbahče 5-6, Olimpijakos 4-6, Efes 2-8, Laboral Kuća 2-8.

GRUPA F:

Četvrtak:

Žalgiris - Lokomotiva Kuban 85:86

Partizan - Makabi 72-70

Real Madrid - CSKA 93-79

Petak:

Galatasaraj - Bajern Minhen 19.00

Tabela: Real Madrid 9-2, CSKA 9-2, Makabi 7-4, Bajern Minhen 5-5, Lokomotiva Kuban 5-6, Galatasaraj 4-6, Partizan 3-9, Žalgiris 1-9.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Durantula

    20. mart 2014 | 22:48

    Steta sto Partizan ove sezone nije odigrao nijednu utakmicu u komletnom sastavu..steta..bar Final 4 bi igrali .. :-)

  • Vlada

    20. mart 2014 | 22:54

    Ovako se igra! Šta li će tek biti kad se vrate Leo, Kinzi i Milosavljević... Prsten je ponovo naš!

  • Frenky05

    20. mart 2014 | 22:51

    NAMA JE NAJBOLJE!!!INSTITUCIJA!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA