PARTIZAN NASTAVLJA POTERU: Kapiten Ilić srušio Užičane! (VIDEO)

Crno-beli savladali Slobodu iz Užica minimalnim rezultatom i zadržali korak za Crvenom zvezdom u borbi za titulu

  • 4

Fudbaleri Partizana savladali su na na svom stadionu ekipu Slobode iz Užica u okviru 20. kola Jelen Superlige rezultatom 1:0. Jedini pogodak postigao je Saša Ilić u 83. minutu utakmice i time se izjednačio sa Stejapanom Bobekom na listi najboljih strelaca u istoriji Partizana.

Crno-beli su tako stigli do četvrte uzastopne pobede, kojom ostaju u trci za titulu. Partizan je sjajno odigrao drugo poluvreme utakmice i posle mnogo propuštenih šansi, uspeo da u finišu meča savlada gostujući tim.

Strelac : Ilić 83. min

Gledalaca: 12.000

Sudija: Dejan Dimitrijević

Partizan: Lukač-Vulićević-Trajković-Stanković-Gulan-Drinčić-Brašanac (od 72. Pantić)-Ilić-Živković-Malbašić (0d 46. Luka)-Škuletić.

Sloboda: Ranković-Pejović-Mihajlović-Okuno-Gojković (od 20. Ćovin)-Žeravica-Tijago-Maksimović-Lovrić-Terzić-Raković (od 62. Saša).

 

U prvom poluvremenu nije viđeno puno uzbuđenja. Partizan je napadao, najčešće preko bokova, ali nije uspevao da probije disciplinovani i organizovanu odbranu gostiju. Sloboda se nije samo branila, već je došla da se nadigrava sa crno-belima.

Srpski šampion je najbolje šanse propustio preko Škuletića i Malbašića, koji su šutirali pored gola, ali  su i Užičani imali svoje prilike preko Tijaga, kada je dobro intervenisao Lukač.

Izabranici Marka Nikolića su u drugo poluvreme ušli mnogo odlučnije. Mladi strateg je na teren poslao Predraga Luku, koji je uneo dosta živosti. Crno-beli su bukvalno igrali viktorije, šanse su se ređale, ali mreža Rankovića je i dalje mirovala.

Pokušavali su redom Luka, Škuletić u više navrata, Drinčić, Živković ali nisu mogli do gola. Šta Ranković nije odbranio, završilo je na stativama i prečkama.

Međutim, Partizan nije odustajao, već je nastavio da napada još jače, a to mu se na kraju ispaltilo. Igrao se 83. minut kada je Vulićević sjajno proigrao Škuletića po desnoj strani, ovaj centrirao, a Ilić sačekao loptu na drugoj stativi i postigao gol kojim su crno-beli osvojili sva tri boda.

Do kraja utakmice, Saša Marković i Predrag Luka su imali dobre šanse, ali nisu bili dovoljno precizni.

JSL 20. kolo:

Subota:

Donji Srem – Crvena zvezda 0:1

(Pečnik 23)

Radnički Kragujevac – Rad 2:1

(Beljić 41, Spalević 45 – Simić 77)

Novi Pazar – Vojvodina 2:0

(Arsenijević 22, 42p)

Spartak – Jagodina 1:1

(Milić 66 – Lepović 60)

Voždovac – Napredak 3:1

(Babović 47, Sekulić 57, Pavićević 67 – Gavrić 39)

Radnički Niš – OFK Beograd 2:1

(Bulatović 6, Stojanović 15 - Čavrić 25)

Čukarički – Javor 2:1

(Mirosvljević 39, Dimić 90+1 - Ivelja 60)

Partizan – Sloboda 1:0

(Ilić 83)

TABELA: Crvena zvezda 47, Partizan 46, Čukarički 35 Novi Pazar 34, Vojvodina 30, Jagodina 30, Radnički Niš 30, Voždovac 26, Napredak 24, Spartak 24, Radnički KG 21 , Sloboda 20 , OFK Beograd 18 , Donji Srem 17, Javor 17 , Rad 15.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA