Milica Gardašević u finalu skoka udalj na EP: Letela čak do 6.62m!

Nažalost, ovaj fenomenalni rezultat neće joj biti priznat kao državni rekord, jer je vetar bio, za dlaku, jači od dozvoljenog

  • 0
Foto: ASS

Sjajna atmosfera vlada u Grosetu na atletskom Evropskom prvenstvu za starije juniore/ke. Treći dan takmičenja počeo je izuzetno dobro. Danas je prva startovala Milica Gardašević u kvalifikacijama skoka udalj.

Milica je u prvom skoku letela čak do 6.62 metara, i sa ličnim i najboljim rezultatom ušla u finale. Nažalost ovaj fenomenalni rezultat, neće joj biti priznat kao državni rekord, jer je vetar bio, za dlaku, jači od dozvoljenog, +2,2 m/s. (dozvoljen vetar je +2,0 m/s)

- Presrećna sam prolaskom u finale. Atmosfera i vreme su divni, stadion je prelep, staza je super. Što se tiče tehničkih stvari, smatram da još neke stvari treba da se poprave, ali to ćemo da ostavimo sutra za finale. Idemo po novi lični rekord i medalju - rekla je jedna od favoritkinja za sutrašnju medalju u skok udalj.

Finale u ovoj disciplini na programu je sutra 23.jula, poslednjeg dana takmičenja u 17.50h.

Do kraja današnjeg dana, očekuju nas još tri discipline: finale u skoku uvis u 18.05h, gde će se Jasmin Halili boriti da osvoji prvu medalju za Srbiju na ovom prvenstvu. Pre toga Dimitrije Novaković imaće kvalifikacije u troskoku od 16.45h, a za kraj dana očekuje nas finalna trka na 3000m, Tamare Mićević.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA