Dva bolna pada u 5 meseci: Dudaš je u Beogradu pao pred ciljem, a sada mu je prvo mesto oduzela prepona! (FOTO) (VIDEO)

Srpski desetobojac Mihail Dudaš subotnji je tragičar na Svetskom prvenstvu u atletici

  • 1

Nažalost, talija nije bila na strani našeg desetobojca Mihaila Dudaša u trci na 11 metara sa preponama.

Bio je osmi posle pet disciplina, a u trci sa preponama je sjajno startovao i predovodio grupu posle nekoliko prepona.

Foto: AP/Tanjug
Foto: AP/Tanjug

Ipak, na jednoj je zapeo stopalom, što je dovelo do pada i prolaska kroz sledeću preponu. Herojski se poneo Dudaš, nastavio je trku kako bi je makar završio, ali je ipak diskvalifikovan.

To je donelo pad sa osme na 26. poziciju u generalnom plasmanu nakon šest disciplina, a posebnu dozu gorčine ovaj peh donosi jer se nešto slično već dogodiolo u Beogradu.

Foto: AP/Tanjug

Na Evropskom dvoranskom prvenstvu u Beogradu, poslednjeg dana je startovao kao šesti, čak je ušao u borbu za medalje, ali je u trci na 1000 metara pao pred ciljem, i to u momentima kada je bio na trećem mestu.

- Izuzetno teško takmičenje, sa puno uspona i padova. Nisam zadovoljan nekim disciplinama, onda je došla motka i bio sam u igri za medalju. Znao sam da moram da dam sve što imam i što nemam. Ovo što sam doživeo za ova dva dana bilo je tako da i padnem na stazi dajući sve od sebeOvo je neverovatno, ne mogu da dođem sebi. Nijedna publika nije ovako navijala za svoje kao naša za nas - rekao je Dudaš posle ove trke, kada su ga dočekale ovacije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA