≫ 

Ivana Španović: Ne osećam se mnogo loše zbog svega, poslednjim skokom sam rekla sve i zlato će biti moje kad tad! (VIDEO)

Najbolja srpska atletičarka doputovala u Beograd sa Svetskog prvenstva i istakla da je ona poslala poruku svima svojim skokom, ali da je odluka sudije bila poslednja

  • 18

Zlatna atletska kraljica Srbije Ivana Španović doputovala je u Beograd sa Svetskog prvenstva u Londonu gde je na volšeban način ostala bez medalje i to zlatne.

Fotka koja ulazi u istoriju sporta: Ivana letela preko sedam metara, a broj ostao na 6.91!

>>>Odluka o skoku doneta na osnovu PRETPOSTAVKE, a pravilo koje je Ivanu ostavilo bez zlata se sada menja! (VIDEO)

>>>Ova fotka otkriva misteriju skoka Ivane Španović! Obratite pažnju na zihernadle!

Ivana je u poslednjoj seriji skočila najbolji skok, ali su sudije procenile da je njena etiketa sa imenom na leđima dotakla pesak mnogo kraće od pravog skoka(izmerili su 6,91 metar) i taj rezultat su priznali.

Naša heroina se obratila naciji pa pogledajte video od 30 minuta.

- Hvala na dočeku. Ono što jeste bilo kako smo obećali je da sam se pojavila spremna, da sam imala skok od 7 metara. Međutim, osetila na zaletu da mi fali još konstantnost, jer nisam imala mnogo takmičenja. Na kraju krajeva sve sam rekla poslednjim skokom, ali sudijina je zadnja.

-Moramo da poštujemo to ne zbog takmičenja već i zbog mene same. Treba da se takmičim i dalje, a ne želim da imam upitnu medalju već znam da ću se za nju izboriti - rekla je Ivana po dolasku.

Ona je dodala da je neka vrsta nepravde učinjena:

- Da je neka vrsta nepravde učinjena jeste sigurno. Uložene su žalbe od više federacija na ovom takmičenju, a neke su prihvaćene, a neke nisu.

- Komisija je rekla da oni misle da je to trag, ali to nas je najviše povredilo i to ne možemo da prihvatimo.

Na pitanje kako je podnela celu situaciju Ivana je rekla.

Foto: Telegraf

- Ja nisam bila svesna kako to izgleda sve dok nisam prošla medija zonu i otišla na doping kontrolu. Tek tada su mi prišli Goran i ostali da mi objasne šta se desilo. Tu sam se slomila.

- Kasnije sam se dopisivala sa Tianom Bartoletom, i uputila mi je čestitke na svemu što sam uradila do sada i to kako sam izdržala situaciju. Ja sam navikla da se borim, poštujem rivalke, i niko mi nije kriv za neuspeh. jednostavno moraš da zaslužiš uspeh.  Međutim, dobro se osećam oko toga šta rivali misle o meni - rekla je Ivana.

- Ne osećam se toliko loše zbog svega, jer sam dobila poruke iz celog sveta od ljudi koji su me podržali.

Foto: Telegraf

Goran Obradović trener Ivane Španović je istakao da su morali što pre da zatvore ovu priču jer našu atletičarku čekaju nova takmičenja.

- Sada su nam malo hladnije glave i svesni smo da moramo zatvoriti list ove knjige jer nas čekaju nova takmičenja. Već 27 avgusta u Berlinu imamo veliko takmičenje, a 27 septembra finale Dijamantske lige i tu želimo da povratimo prvo mesto- kaže Obradović i dodaje:

Foto: Guliver/Alexander Hassenstein/Getty Images - for IAAF

- Nismo samo mi videli ovu grešku već ceo svet. To je sad globalni problem, jer su se svi složili da je glupo da u 21. veku papir odlučuje o pobedniku.

-Mi smo bili povređeni, jer su oni doneli odluku na osnovu snimka, a ne na osnovu video analize skoka koja se radi sada.

Na pitanje koliko će ova nepravda značiti za Ivanu da uzme medalju na Olimpijskim igrama u Tokiju 2020. Obradović je kroz smeh rekao:

- Verovatno to kod nas, taj inat, u našem narodu donosi nešto više. Sigurno ćemo se na sledećim takmičenjima boriti još više, ali taj motiv nije dobar, ali oni su nas naterali na to.

- Svetsko prvenstvo u Birmingemu u dvorani marta 2018. nadamo se da neće biti broja na leđima - rekao je Obradović.

Komentar o Ivaninom skoku dao je i predsednik ASS Veselin Jevrosimović:

- Ostale su nam opcije, dosta toga otvoreno. Ivana je ostala bez medalje. Imala je po našem shvatanju i po mnogima u Londonu ispravan skok preko sedam metara, ali joj na žalost to nije priznato i ostala je bez medalje.

- Mi smo kao savez uložili žalbu i prolongirali smo dodelu medalja za 40 minuta. Ja sam sa Slobodanom Brankovićem bio u kontrolnoj sobi gde smo gledali snimak.

- Komisija je na osnovu televizijskog snimka donela odluku, a ne na osnovu video kamera na osnovu kojih se meri skok. Jedino što se vidi na snimku je njen ispravan skok preko sedam metara. Pitali smo ih koliki je bio skok, ali oni nisu mogli da nam kažu, već samo da je to skok za zlatnu medalju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milos

    13. avgust 2017 | 23:24

    Srpska kraljica

  • MIMA

    14. avgust 2017 | 00:03

    Svaka čast Ivana za stavove kojih se držiš.Ti si neko ko će da završi započeto.Nikad nije kasno.A,onima ko ne misli da si zlato izgubila na glupost,neka je na čast.U svakom slučaju,želim ti puno uspeha i svu sreću u budućim takmičenjima,a,i u životu.

  • Milka R.

    14. avgust 2017 | 00:13

    Ivana Carice ti si za nas sve u Srbiji broj 1.. an?!mi tebe volimo i nasu Srbiju ..a kontra svi nas mrze i nanose nam nepravde?!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA