≫ 

Trčanje u prirodi nema alternativu: Dođite na 51. "Beli kros" i uživajte! (VIDEO)

Kao i svake godine na Košutnjaku će biti dan za trčanje, a ko želi može da učestvuje i rekreativno

  • 2

I ove zime iako nema snega, očekuje nas tradicionalni "Beli kros" Manifestacija koja je nastala u jаnuаru 1966. godine kаo interno, klupsko tаkmičenje Atletskog klubа 21. Mаj iz Rаkovice. Održava se zimi i najčesće na snegom pokrivenim terenima, odakle potiče i ime krosa.

U nedelju 11. februara održaće se 51. Beli kros, atletska manifestacija koja se organizuje na beogradskom izletištu, u oazi čistog vazduha - Košutnjaku.

"Beli kros" je nаstаo u jаnuаru 1966. godine kаo interno, klupsko tаkmičenje Atletskog klubа 21. Mаj iz Rаkovice. Održava se zimi i najčesće na snegom pokrivenim terenima, odakle potiče i ime krosa.

- To je jedna tradicionalna manifestacija koja traje 51 godinu. Izaziva veliko poštovanje i preživeli su teške trenutke da bi najbolji atletičari iz Srbije i regiona, oni koji se bave dugim prugama mogli da vide rezultate svojih teških treninga iz prethodna tri mesec - kaže direktor ASS Slobodan Branković.

Foto: Marko Todorović

-Važno je da Beli Kros postoji i da mladi koji čine svoje prve takmičarske korake na ovom krosu, steknu iskustvo za dalja takmičenja. Zato i Atletski savez Srbije stoji iza krosa i borimo se da zadržimo nivo.

- Poslednjih nekoliko godina dolaze najbolji trkači iz Mašarske, Slovenije, Hrvatske i žao mi je što nije u statusu evropskog permit mitinga, jer bi došlo više boljih takmičara. To zahteva više novca zbog nagrada i doping kontrole - kaže Branković.

Foto: Marko Todorović

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA