≫ 

Svečano otvoren treći atletski miting Srbija open (VIDEO) (FOTO)

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali svečano otvorio takmičenje, uz prisustvo predsednika Svetske atletske federacije Sebastijana Koua

  • 0

Atletski miting Srbija open svečano je otvoren u dvorani na Banjici. Ovo je treće izdanje mitinga koji će se od sledeće godine naći u kalendaru zimskih mitinga IAAF (Svetske atletske federacije) kao IAAF world indoor Tour.

>>> Sa legendom oči u oči: O šansama Srbije za dobijanje atletskog SP 2022, usponu kraljice sportova, šansama Engleske u Rusiji (FOTO) (VIDEO)

Na otvaranju mitinga prisustvovali su gradonačelnik Beograda Siniša Mali, kao i predsednik Svetske atletske federacije Ser Sebastijan Kou dvostruki Olimpijski šampion na 1500 metara.

>>> Najmoćniji čovek svetske atletike u Beogradu: Sebastijan Kou kod Vanje Udovičića! (FOTO) (VIDEO)

Prvi je govorio predsednik ASS Veselin Jevrosimović.

- Želim da vas pozdravim u ime atletskog saveza i u svoje lično i da vam poželim dorodošlicu na treći miting Srbija open.

- Pre tačno dve godine otvorena je ova hala koja će ugostiti 200 atletičara iz regiona među kojima su velike zvezde predvođene Ivanom Španović. Posebno mi je zadovoljstvo da pozdravim Sebastijana Koa predsednika Svetske atletske federacije i gradonačelnika Beograda Sinišu Malog.

Foto: A. Nalbantjan
Foto: A. Nalbantjan
Foto: A. Nalbantjan
Foto: A. Nalbantjan
Foto: A. Nalbantjan
Foto: A. Nalbantjan
Foto: A. Nalbantjan

- Kao što samo ime nagovešatava Srbija open, otvorenost je njegova karakteristika i mi takođe otvoreno podržavamo sve projekte za razvoj atletike i otvoreno obećavamo da će kraljica sportova imati kraljevski tretman u Beogradu. Svoj govor bi želeo da završim kandidaturom Beograda za Svetsko dvoransko prvenstvo 2022. godine - rekao je Jevrosimović.

Foto: A. Nalbantjan

Nakon predsednika nacionalnog saveza Srbije, govorio je Ser Sebastijan Kou.

- Prvo bih želeo da se zahvalim na veoma toploj dobrodošlici. Drago mi je da sam ovde i želim da čestitam fedraciji Srbije na ovako dobrom mitingu, kao i svima koji rade na ovom projektu, a to su naši cenjeni volonteri.

-Hvala srpskoj vladi na pomoći ovom sportu koji mnogo volimo.

Foto: A. Nalbantjan

- Počastvovan sam da sam ovde među ljudima koji, ne samo vole atletiku, nego su iznedrili toliko dobrih atletičara. Veoma je važno to što činimo i što razvijamo atletiku - poručio je Kou.

Siniša Mali gradonačelnik Beograda proglasio je takmičenje otvorenim:

- Dve stotine takmičara iz 21 zemlje je prilika da pošaljemo sliku Beograda u svet. Beograd je postao prestonica sporta i isplati se svaki dinar koji ulažemo u sportiste. Hvala ASS na organizaciji i gospodinu Sebastijanu Kou na tome što je izdvojio vreme da dođe i podrži ovo takmčenje. Velika stvar je kandidatura Beograda za Svetsko dvoransko prvenstvo 2022.

- Prošle godine smo bili dobri domaćini na Evropskom prvenstvu, a imamo priliku i da to uradimo za četiri godine na svetskom nivou. Proglašavam ovo takmičenje otvorenim - rekao je Mali.

Foto: A. Nalbantjan
Foto: A. Nalbantjan
Foto: A. Nalbantjan
Foto: A. Nalbantjan

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA