≫ 

Maja Ćirić i Tamara Salaški bez polufinala Svetskog prvenstva u Birmingemu!

Srpske atletske gracije dale su sve od sebe, ali u strahovitoj konkurenciji nisu uspele

  • 0

Srpske atletičarke koje se takmiče u disciplini 400 metara na Svetskom prvenstvu u Birmingemu, Maja Ćirić i Tamara Salaški završile su takmičenje u kvalifikacijama.

Tamara je trčala u petoj, a Maja u šestoj kvalifikacionoj trci, i ovo je njihov prvi nastup na jednom ovakvom takmičenju. Tamara je prva probila led, ona je trčala u petoj kvalifikacionoj grupi na 400m i zauzela peto mesto u grupi sa rezultatom 53.61s, što nije bilo dovoljno da se nađe među 18 najbržih na svetu. Ona je u ukupnom plasmanu zauzela 24.mesto

Maja Ćirić trčala je u šestoj grupi, u kojoj je zauzela treće mesto sa rezultatom 54.03s, ali ni ona nažalost nije uspela da prođe dalje. Iako je Maja bila druga tokom cele trke, u finišu je posustala i na kraju se ipak našla na trećoj poziciji. Po završetku kvalifikacija Maja je diskvalifikovana, najverovatnije zbog gaženja linije druge staze.

Podsetimo, da su iz šest grupa u polufinale prolazile prve dve atletičarke iz svake i šest najboljih po rezultatu.

U subotu nas očekuje treći dan takmičenja, kada će Asmir Kolašinac bacati kuglu od 12.57h, po našem vremenu, a u nedelju ćemo na zaletištu skoka udalj gledati Ivanu Španović u borbi za zlato od 16.27h.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA