≫ 

Beograd dočekao Ivanu Španović: Moja poruka svima je da nikada ne odustajete i snovi će se ostvariti! (VIDEO)

Najlogičnije je da, zbog hladnog vremena, doček za atletsku kraljicu bude u atletskoj dvorani

  • 5

Svetskoj šampionki u skoku u dalj Ivani Španović priređen je svečani doček u Atletskoj dvorani na Banjici. Doček je pre svega namenjen deci, koja su posle zvaničnog dela imala priliku da se slikaju sa Ivanom.

Za razliku od tradicionalnog mesta uspeha srpskih sportista - balkona Skupštine Beograda, Atletski savez Srbije je zbog hladnog vremena odlučio da doček priredi u zatvorenom.

>>> Kako je Ivana Španović žrtvovala 20.000 dolara da bi osvojila zlato na SP? Poučna priča da ima nešto važnije od novca!

Španović je u nedelju, najboljim skokom od 6,96 - rekordnim ove godine u svetu, osvojila svetsko zlato i ispisala najveći uspeh srpske atletike u istoriji.

Dočeku u atletskoj dvorani prisustvovao je i potpredsednik Olimpijskog komiteta Srbije Žarko Zečević, a treba istaći da je OKS podržao rad Atletskoj saveza Srbije.

Foto: Milena Đorđević

Ivanu je dočekala puna dvorana, a predsednik ASS Veselin Jevrosimović se prvi obratio prisutnima:

- Poštovanje svima, pre svega kao predsednik ASS u ime saveza i u moje lično ime želim da se zahvalim atletskoj kraljici Ivani Španović za istorijski uspeh za naš sport. Zlatna medalja je istorijska i prva za atletiku. Zahvaljem se i treneru Goranu Obradoviću koji je svojim radom doveo do toga da bude kraljica sveta. 

- Teško je bilo gledati sa tribina takmičenje, trebalo je preživati tih 6 serija.  Ali, mi smo verovali i čekali smo posle šest serija da spiker proglasi pobedinicu - rekao je Jevrosimović, koji je iznenadio Ivanu i njenog trenera sa nagradom od 20.000 odnosno 10.000 evra od kompanije Comtrade.

Foto: Marko Jovanović

Trener Goran Obradović se takođe zahvalio Ivani i poslao poruku deci koja treniraju.

- Zahvalio bih se Ivani Španović koja je nama svima pokazala kako treba da se borišta je hrabrost, i kako treba da se zalažemo u svom poslu. Vidim ovde puno dece, ali reći ću vam tri stvari, vredno trenirajte slušajte trenere i nemojte da odustajete.

VIDEO: Pogledajte doček Ivane Španović

Foto: Marko Jovanović

Ivana Španović je bila zadovoljna posle uspeha:

- Hvala vam što ste ovu medalju učinili još sjajnijom. Ovo je već 10. put da se obraćam posle medalje. Na kraju uvek sam se trudila da sa vama iskreno podelim očekivanja i emocije posle neuspeha i posle uspeha. Nadam se da ste zaključili da je suština da nikada ne prestanete da verujete u sebe. Da radite i da razmišljate o konstantnom napretku.

Foto: Marko Jovanović

- Ovo je samo niz koji počinjemo, mislim da je medalja došla u pravo vreme. Da sam ranije osvojila medalju, a da nisam znala kako sam do toga došla, verovatno bi krenula karijera u drugu stranu - poručila je Ivana.

Prema njenim rečima, zlatna medalja nije došla slučajno i da zbog toga ima poseban značaj, koji će inspirisati najmlađe sportiste.

- S obzirom da sam tačno znala šta je prethodilo medalji onda ona ima težinu, jer nije osvojena slučajno. Nadam se da će ovo inspirisati najmlađe jer snovi su ostvarivo uz rad i veru.

Naša najbolja atletičarka je otkrila prednosti zbog koje je završila ispred glavne konkurentkinje Britni Ris.

- Pre takmičenja sam razmišljala kako napasti Ris, ali sam shvatila da sam je pobeđivala i ranije. Ona je u goroj situaciji jer brani medalje, a ja sam mlađa i gladnjija uspeha-, zaključila je Ivana koja je od direktora ASS Slobodana Brankovića dobila uramljenu sliku sa njenim likom.

Foto: Marko Jovanović
Foto: Marko Jovanović
Foto: Marko Jovanović
Foto: Marko Jovanović

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nenad

    6. mart 2018 | 13:26

    Najlepše čestitke šampionki želim.da je sreća da se tako nešto stalno plasira u novinama i na tv ekranima a ne starlete i pevačice i parovi itd.

  • Šćepan

    6. mart 2018 | 13:27

    To pitanje ne treba postavljati... Kamo sreće da onog dana nije imala broj na leđima...i tada bi osvojila isto odličje a ne ona crni ja na prevaru...zbog toga mi je još veći merak što je sada gleda sa visine i smeje joj se u lice naša zlatna ivana. Samo napred... Očekujem skokove i preko 7.24m

  • Slađan-surovi

    6. mart 2018 | 13:01

    BravoIvana,..............

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA