≫ 

Severni pol je dobio svog šampiona! Neustrašivi Irac posle Antarktika, postavio "polarni rekord" i na Arktiku (VIDEO)

U neobične izazove se upušta Pol Robinson

  • 0

Napolju "minus 33", a njemu je do trčanja o snegu i ledu, samo da bi, eto, pokazao od čega je sazdan, doduše ima motiva napretek kod Irca Pola Robisona kad je "zapucao" na Severni Pol u nameri da istrči najbržu milju istrčanu na nekom od zemljinih polova.

Novembra prošle godine na Antarktiku je istrčao milju (1.6 km) za 04:18 minuta i postavio rekord Južnog Pola, a sada je "objedinio" rezultat istrčavši najbolje vreme ikad zabeleženo u toj diciplini na Arktiku.

Robinson je bio samo deo ekipe koja je boravila na Severnom Polu sa ciljem da se proslavi.

Pre nego što je startovao po ledenoj stazi i "debelom minusu", sve je prethodno dobro pripremljeno i organizovano, a na Ircu je bilo "samo" da sprinta po poledici.

Inače, staza je određena uz pomoć savremene navigacione opreme, a uprkos hladnoći vremenski uslovi su ocenjeni kao povoljni, jer nije bilo ni vetra, ni sličnih ometajućih faktora koje bi otežale "miljašu" trčanje.

Na kraju, zabeležio je vreme od 04:50,95 minuta, na cilj je stigao vidno iscrpljen sa promrzlinama po licu i ušima.

U ovoj disciplini, naravno u daleko humanijim uslovima, Robinson želi da se takmiči i na Olimpijskim igrama u Tokiju 2020.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA