Ukrajinski atletičar ismejao opremu u kojoj trči, pa zaradio šest meseci suspenzije od Saveza!

Ne "pljuje" se u bunar iz kog se pije...

  • 1

Ukrajinac Anton Grabovski je "nagrabusio" zbog nepromišljenog poteza pa će narednih šest meseci bilo koje takmičenje biti samo misaona imenica za njega.

Grabovski, reprezentativac svoje zemlje, srednjeprugaš, dospeo je u žižu javnosti zbog toga što je ismejao novu opremu u kojoj trči, i to je uradio da svi vide - snimio je svoj revolt i postavio ga na instagram i jutjub.

Ubrzo, reagovao je Atletski savez Ukrajine kome se nimalo nije svideo ispad Grabovskog, i usledila je kazna koju niko nije očekivao.

- Izvršni odbor Ukrajinskog atletskog saveza je doneo odluku da se Antonu Grabovskom zabrani učešće na svim takmičenjima u trajanju od šest meseci, počevši od 22. jula - saopšteno je iz Saveza.

Kao razlog je navedeno nemoralno ponašanje našeg atletičara prema jednom od sponzora reprezentacije, kompaniji ASICS, što je, kako je navedeno, kršenje kredibiliteta Saveza.

Ne jednom, Grabovski je na svom instagramu i jutjubu "kačio" svoje ocene nove opreme japanskog proizvođača.

Kap koja je prelila čašu nezadovoljstva ljudi iz Saveza je poslednji post koji je postavio 22. jula, u kojem je, između ostalog, napisao "Nike, vrati se u Ukrajinu, molim te", aludirajući da prethodnog proizvođača opreme koji je, očito, bio po ukusu ovog momka.

U izjavi povodom kazne Grabovski se donekle pokajao zbog svojih postupaka, ali ne žali previše, jer neće mnogo ispaštati s obzirom na to da u vreme trajanja kazne ima samo jedan miting u kalendaru, a i njega je planirao da preskoči.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA