≫ 

Ivana Španović dominantno skočila u finale Evropskog prvenstva! (FOTO)

Naša atletska kraljica sprema se za još jednu dominaciju u Evropu i napad na zlatnu medalju

  • 1

Najbolja srpska atletičarka Ivana Španović, posle osvajanja zlatne medalje u skoku u dalj na Mediteranskim Igrama u Taragoni,ovog leta ima još jedan cilj. Odbrana titule na šampionatu Evrope u Berlinu.

Ivana se plasirala u finale takmičenja koje je na programu u subotu od 20.05 (RTS) pošto je u trećem poslednjem skoku prebacila normu i skočila 6,84 metra. Kvalifikaciona norma iznosila je 6,67 metara što je za Ivanu suviše lak zadatak.

Foto: Tanjug/AP

Međutim, naša gracija je u prvom skoku prestupila, u drugom je skočila 6,56, ali je zato u trećem pokazala kvalitet.

VIDEO: Pogledajte šta je naša Ivana poručila pred odlazak u Brelin:

Osim Ivane u skoku u dalj takmiči se i mlada Milica Gardašević kojoj će ovo biti veliko iskustvo. Milica je u prvom skoku skočila 6,26, a u drugom 6,00 metara, dok je u trećem pokušaju prestupila pa na žalost nije uspela da se plasira u finale.

- Volim da skočim iz prvog skoka normu, ali sam napravila prestup. Drugi skok nisam uspela takodje da ostvarim, a kada sam videla da ostale devojke skaču dobro, nisam ništa želela da prepustim slučaju i iz trećeg sam

uspela. U svakom slučaju, prvi i treći skok pokazuju da sam blizu nivoa na kom treba da budem i biću maksimalno spremna za finale - rekla je Ivana.

Osim Ivane, imali smo još jednu predstavnicu u ovoj disciplini, Milicu Gardašević koja je najdalji skok ostvarila u prvoj seriji rezultatom 6.26m i u ukupnom plasmanu zauzela 21.mesto.

- Tokom sezone sam imala dosta problema sa povredom pete i meni je nagrada što sam se pojavila na EP. Ponosna sam na sebe, ov-o je bilo fenomenalno iskustvo. Bila sam najmlađa ovde, ugledam se na sve ove devojke i čast mi je da sam skakala sa njima”, rekla je Milica. Ivana će titulu osvojenu pre dve godine na EP u Amsterdamu braniti u subotu, 11.08. od 20.05h.

Foto: serbia-athletics.org

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA