Ivana Španović zaštitno lice Serbia maratona!

Još samo dva i po meseca je ostalo do održavanja najvećeg atletskog spektakla u našem gradu

  • 1

U okviru "Serbia Marathon Series“ kampanje planirane su tri trke koje će se trčati na Novom Beogradu, a cilj će biti u Štark Areni gde će trkače dočekati više hiljada gledalaca. Zaštitno lice ovog atletskog događaja je najbolja srpska atletičarka Ivana Španović.

- Atletski savez Srbije  je dao sebi za obavezu, da koristeći svoja iskustva i uticaj, motiviše široku populaciju da trči. Želimo da novim i drugačijim pristupom afirmišemo rekreativno trčanje kao način života i da

ubrzamo njegov razvoj - naveli su iz atletskog saveza.

PROGRAM DOGAĐAJA

Manifestacija će se sastojati od nekoliko segmenta:

a) ZAGREJAVANJE PRED POČETAK TRKA

b) ATLETSKI IZAZOV - Deca predškolskog uzrasta ulaze kroz velika vrata Arene i prolaze kroz Cilj.. Posle

toga probaju razne atletske discipline u Štark Areni

c) START TRKA

d) DOČEK TRKAČA U ŠTARK ARENI NA CILJU

e) KULTURNO ZABAVNI PROGRAM NA BINI U ARENI

f) TRKAČKI EXPO

Foto: MN Press

O DOGAĐAJU

“Serbia Marathon Series” čine tri trke:

1. Serbia Run 10k/5k (datum trke 04.11.2018. godine)

2. Serbia Run 10k/5k (datum trke 30.03.2019. godine)

3. Serbia Marathon 42k/10k/5k (datum trke 03.11.2019. godine).

Predviđamo 5 -7.000 učesnika već na prvoj trci zakazanoj za 4. novembar ove godine. Primenujemo sve svetske standarde, sertifikovanu stazu i dobijenih pet zvezdica Evropske Atletike koje garantuju najviši nivo organizacije.

Pored visokih standarda same trke, trkačima obećavamo i dobru zabavu na startu, stazi i cilju.

CILJ DOGAĐAJA SERBIA MARATHON

Kroz prve dve trke želimo da napravimo uvod u ono što čeka trkače na finalnom događaju , a takođe u organizacijskom smislu i pristupu trkačima želimo da pokažemo svima da imamo najiskrenije namere u smislu razvitka trkačkog pokreta.

Statistike nam govore da u Sloveniji, na primer, trči 10% od ukupnog broja stanovništva, a u Srbiji samo 1% . (Beograd, koji ima sličan broj stanovnika kao i Slovenija.) Verujemo da trčanje i trkački pokret zaslužuju da u Srbiji taj procenat bude bar 5%.

Foto: Tanjug/Biljana Radeka

Zašto trke 5 i 10 kilometara? Svetske statistike pokazuju da 85 % ljudi trči dužine ispod 15 km, a samo 15 % polumaratone i maratone. Masovnost je očigledno u malim trkama. Ne morate trčati polumaraton i maraton da biste dobili medalju, učesnički paket, majicu i sve ono što dobijaju maratonci i polumaratonci. Trke 5 i 10 kilometara su znači za većinu trkačke populacije vrlo zahtevne distance, i učesnici ovih trka zaslužuju nagradu za svoj veliki izazov.

Trke “Serbian Marathon Series” će se trčati na Novom Beogradu, gde smo na startu i trasi pripremili razne muzičke i druge zabavne sadržaje, a cilj sve tri trke biće u beogradskoj Štark Areni gde će trkače dočekati više hiljada gledalaca. Muzika, mažoretkinje i svetlosni efekti daće poseban ugođaj na cilju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA