Atletski savez Srbije suspendovao sudije koje su namestile rezultat u bacanju koplja! (VIDEO)

Posle snimka koji se pojavio u javnosti, na kome se vidi da arbitri obavljaju svoju funkciju suprotno pravilima, ASS je odlučio da protiv njih pokrene disciplinski postupak

  • 4

Disciplinska komisija Atletskog saveza Srbije donela je na svojoj sednici održanoj u utorak odluku da povodom skandala oko merenja rezultata u diciplini bacanje koplja na letnjem Mitingu prijateljstva u Sremskoj Mitrovici, pokrene disciplinski postupak i da suspenduje glavnog sudiju u disciplini bacanje koplja Dragana Sekulića i sudije u polju Zorana Kresojevića.

Naime, nakon što se u javnosti pojavio snimak na kome se može zaključiti da je rezultat Vedrana Samca, za koji se verovalo da je novi rekord Srbije, kojim je nadmašen rezultat star 31 godinu, možda i namešten pod uticajem pomeranja koplja od strane arbitra, ASS je odlučio da pokrene postupak.

Sudije su suspendovane do okončanja disciplinskog postupka, a u narednih 5 dana moraće da dostave izjave o samom događaju.

- U sredstvima javnog informisanja i putem društvenih mreža objavljen je video snimak sa atletskog mitinga „Letnji miting prijateljstva“ koji je održan dana 26.08.2018.god. u Sremskoj Mitrovici u organizaciji AK „Srem“ – Sremska Mitrovica i na kome se jasno i nedvosmiseno vidi da atletski sudija u polju obavlja svoju funkciju suprotno odredbama Pravila za atletska takmičenja IAAF-a i ASS.

- Naime, atletski sudija u polju nije u skladu sa čl.187 t.20b odredio tačku otiska na tlu koji je ostavio vrh koplja pri padu na tlo već je istu pomerilo 2-3 metra dalje od stvarnog traga čime je očitan rezultat koji ne odgovara činjeničnom stanju. Na taj način je atletičaru očitan rezultat koji nije postigao i omogućio mu benefite koji mu taj rezultat donosi. Krivicu snosi i glavni sudija na disciplini bacanja koplja što nije obezbedio da se takmičenje na pomenutoj disciplini odvija u skladu sa Pravilima za atletska takmičenja (nije odredio dovoljan broj sudija u polju, što je odluku sudije u polju verifikovao potpisom u zapisniku kao tačan...).

- Svojim radnjama atletske sudije Sekulić Dragan i Kresojević Zoran su izvršili zloupotrebu obavljanja sudijske dužnosti na atletskom takmičenju iz nedozvoljenih pobuda i prekršili odredbe Pravila za atletska takmičenja IAAF-a i ASS, Disciplinskog pravilnika i Etičkog kodeksa ASS - navodi se u saopštenju ASS.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA