≫ 

Španski podijum u Aragonu: Markez nastavlja put ka tituli

Vozač Honde ima 16 poena prednosti u generalnom plasmanu u odnosu na Andreuu Dovicioza

  • 0

Mark Markez je nezaustavljiv. Vozač Honde je u trci za Veliku nagradu Aragona stigao pete pobede u sezoni i izdvojio se na vrhu generalnog plasmana.

Fantastičnom vožnjom Dani Pedrosa je došao do drugog mesta, dok je Horhe Lorenco pred kraj trke popustio i morao da se zadovolji trećom pozicijom.

Loš start Maverika Vinjalesa sa pol pozicije iskoristio je Lorenco i koristeći snagu Dukatija odmah izbio na čelo kolone. Diktirao je tempo Lorenco, ali je Markez koji je startovao peti, polako hvatao ritam.

Pred naletima aktuelnog šampiona, teško je bilo odbraniti se pa se Markez brzo našao iza vodećeg Lorenca.

Strpljivo je čekao priliku i osam krugova pre kraja, agresivnim manevrom napao i obišao vozača Dukatija. Pokušao je Lorenco da uzvrati, ali Markez je sjajno branio poziciju.

Do kraja trke nije dozvolio da ga neko ugrozi i tako zabeležio 60. pobedu u karijeri.

Nakon dvostrukog preloma potkolenice, Valentino Rosi se vratio na stazu posle svega tri nedelje i po ko zna koji put pokazao da nije za "staro gvožđe". Bio je "Doktor" na visokom nivou tokom cele trke, vodio je borbu protiv timskog kolege Maverika Vinjalesa pred kraj trke, ali je bio prinuđen da prepusti poziciju i ostane na petom mestu.

Vozač Aprilije Aleš Espargaro popravio je plasman za dve pozicije u odnosu na kvalifikacije i trku završio kao šesti ispred Andree Dovicioza na Dukatiju. Među prvih deset vozača našli su se još Alvaro Bautista, Žoan Zarko i Pol Espargaro.

GENERALNI PLASMAN

1. Mark Markez 224

2. Andrea Doviciozo 208

3. Maverik Vinjales 196

4. Dani Pedrosa 170

5. Valentino Rosi 168

Svetski šampionat se nastavlja 15. oktobra trkom za Veliku nagradu Japana.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA