Kralj se vratio, živeo kralj: Sebastijan Leb ponovo seda u svoj Sitroen

Ljubitelji relija će u 2018. godini imati šta da vide

  • 0

Najuspešniji reli vozač svih vremena, Sebastijan Leb,  vraća se na mesto svog najvećeg uspeha, u "svoj" Sitroen i u Svetski reli šampionat.

ONO KAD BENZIN TEČE VENAMA: Čik pogodite ko je mala legenda u autiću (FOTO)

Planirano je da devetostruki osvajač titule najboljeg vozi tri relija, i to: Meksiko, Korzika i Španija. Osnovna ideja je da zameni kolegu iz Sitroena, Krega Brina koji će učestvovati na preostalih 10 trka. Lebu će suvozač u Sitroenu C3 WRC biti njegov dugogodišnji partner Danijel Elena, sa kojim je osvojio sve titule.

- Osećaj koji dobijete tokom relija je nešto najuzbudljivije što sam iskusio i uzbuđen sam što ću voziti novi C3 na pravom reliju. Lepo je što ću to učiniti u timu u kojem sam imao i te kako mnogo uspeha. Nemam velika očekivanja, želim samo da uživam, naveo je Leb.

Sebastijan Leb najuspešniji je vozač u istoriji relija sa 78 pobeda i 116 podijuma. U poriodu od 2004 do 2012 osvojio je 9 uzastopnih titula. Poslednju trku u reliju vozio je na trci u Monte Karlu 2015. godine.

Podsetimo, nova sezona FIA Svetskog relišampionata počinje 25. januara u Monte Karlu, a Leba ćemo moći da gledamo od 9. do 11. marta kada se vozi reli u Meksiku.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA