Počinje Formula 1: Sve što treba da znate o najbržem cirkusu i prvoj trci sezone (INFOGRAFIK)

Kao i svake godine najbrži karavan kreće iz Australije sa Albert Parka u Melburnu tako će biti i ovoga puta u nedelju 25. marta

  • 0

Osmu godinu zaredom staza Albert Park u Melburnu biće početak nove sezone Formule 1 na Velikoj nagradi Australije.

Velika nagrada Australije vozi se s početkom u 7:10 po srednjeevropskom vremenu (početak nije na puni sat već 10 minuta kasnije zbog ranije izglasanih promjena u satnici Formule 1).

Prošle godine je Veliku nagradu Australije uzeo Sebastijan Fetel u Ferrariju, a on je i ovog puta, uz aktuelnog svetskog prvaka Luisa Hamiltona u Mercedesu, glavni favorit.

REKORDER STAZE JE I DALJE MIHAEL ŠUMAHER

Rekord staze u Melburnu i dalje drži Mihael Šumaher koji je 2004. godine krug odvezao za 1:24.125. Taj krug je ostao nenadmašen sve do danas iako su svi predviđali da bi mogao biti srušen uvođenjem novih, bržih bolida.

Foto: Tanjug/AP

Velika nagrada Australije poslednja je trka Formule 1 na kojoj je pobedio Kimi Raikkonen. Bilo je to pre pet godina dok je vozio za Lotus. Raikonen je prošao svoj zenit, ali mnogo ljudi misli da još nije rekao poslednju reč na stazi.

Vremenska prognoza za nedelju je takva da se očekuje uglavnom sunčano vreme, s 20 stepeni. U subotu bi moglo biti, a ako se to desi za vreme kvalifikacija, možda se desi čudan poredak startnih pozicija, što će biti i preduslov za spektakl na samoj trci.

Foto: Telegraf

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA