Formula 1 više neće biti ista: Predloženo novo pravilo - sprint bez limita na 100 km!

Predlog je poslat ekipama, a ukoliko bude usvojen primenjivaće ga od 2021. godine

  • 1
Start trke Formule 1 u Japanu, Luis Hamilton najbolje startovao; Foto: Tanjug/AP

Formula 1 planira da uvede veliku promenu kojom će takmičenje dobiti potpuno drugu dimenziju. Naime, kako bi privukli što više publike, čelnici "najbržeg cirkusa na svetu" rešili su da dodatno pojačaju neizvesnost, pa bi kvalifikacije ubuduće trebalo da budu potpuno drugačije.

>>> Pronašli su zamenu za najbolje "krivine" Formule 1: Lepotice sa staze otišle u istoriju (FOTO)

Umesto dosadašnjih voženja krugova u tri različite "sesije" razmatra se novi koncept, gde bi se kvalifikacije pretvorile u svojevrstan "sprint" na 100 kilometara, bez limita na gorivo i gume. Tako bi se prema poretku tog "sprinta" u kvalifikacijama određivale i startne pozicije na trci.

Predlog je već dostavljen ekipama na razmatranje i svaka od njih će se pojedinačno izjasniti o tome. Ukoliko ideja bude prihvaćena, ovo pravilo će početi da se primenjuje od 2021. godine.

VIDEO: Pogledajte šta vozi Ivana Španović

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Božidar Živančević

    10. april 2018 | 16:58

    Sprint na 100 m., to bi bilo fantastično.Mnogo je atraktivnije i dosta neizvesnije.Bravo za predlog.Nadam se da će ga svi timovi prihvatiti sa oduševljenjem.Čekamo 2021-vu.Pozdrav svim istomišljenicima.🚙🚘🚗🚕🚖

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA