≫ 

Rosiju prekipelo posle incidenta, udario najjače na Markeza: On je prljav, bojim se za sebe kad je na stazi, nema m*da sam da mi priđe (VIDEO)

Španac rizičnim uletanjem u Italijana tokom trke u Argentini žestoko naljutio legendu

  • 13

Veliki rivali u Moto GP šampionatu Valentino Rosi i Mark Markez otvorili su novi front, ovoga puta najžešči do sada.

Španac je tokom druge trke u sezoni vožene u Argentini rizičnim uletanjem u šikani poslao Rosija na travu, ovaj se odmah posle pada zaleteo na odbeglog Španca koji je uzlaud pokušavao da mahanjem ruke, dok je odmicao, pruži izvinjenje sedmostrukom šampionu.

Varničilo je posle trke, Rosiju se razvezao jezik, dosta mu je, kaže, "prljave" vožnje "mladog lava" sa kojim je u zategnutim odnosima još od 2015. godine i "kačenja" u Maleziji kada je Španac završio van staze.

- On se ne takmiči pošteno, on je "prljav" - ovim rečima Italijan se obratio medijima odmah posle trke koju je završio na 19. mestu, odmah ispod Markeza.

- Strah me je kad je on na stazi, ovo je mnogo loša situacija jer uništava sport, nema poštovanja prema rivalima, nikad.

Rosi je apelovao na vođstvo Moto GP šampionata da urade nešto povodom Merkezovog preagreisvnog stila vožnje, podsećajuči na seriju incidenata koje je izazvao.

- Radi to svakome, u petak je nešto slično radio Vinjalesu i Doviciozu, uradio je meni tokom trke, išao tako isto na još četvoricu. Namerno to radi, nema tu greške. Gađa te u noge, između noge i motocikla, jer zna da tako neće on pasti, nego će pasti onaj na koga je krenuo - on se nada da će drugi pasti. Ako tako voziš, rizik je preveliki, opasnost velika. Ako tako budu i ostali krenuli da se ponašaju, neće biti dobro, ovo je opasan sport... Može gadno da se završi - u dahu je pričao Rosi.

Italijana nije ni za jotu odobrovoljila pojava Markeza u boksu Jamahe posle trke želeći da se izvini. Nije bio sam, nije smeo sam, veruje Rosi koji u tom momentu nije bio prisutan.

- To je vic, to je pi-ar. Pre svega, on nema m*da sam da dođe kod mene. Kao i uvek, dolazi sa nekim iz Honde, i to pred kamerama što mu je jako važno, jer on ne mari ni za koga, nego samo za sebe. Ne želim da pričam sa njim, ne želim ga blizu sebe, jer znam da to što želi da mi kaže nije iskreno.

Upitan da li će prihvatiti Markezovo izvinjenje ako ovaj to ponovo pokuša, Rosi je imao jasnu poruku:

- Nadam se da je dovoljno pametan da to ne uradi ponovo.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sale

    9. april 2018 | 09:16

    Markez je nula od coveka i treba ga suspendovati na nekoliko trka. Redovno pratim Moto GP ali nema prljavijeg sportiste od njega. Sramota za ljudski rod uopste.

  • Predrag

    9. april 2018 | 09:45

    Doktor je u pravu,mali je prljav i bezobrazan

  • G

    9. april 2018 | 09:49

    Rosi je kralj ! E kad je on poludeo zbog ovog malog poganog sve je jasno ! Forzza Rosi !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA