Barikelo hteo da poseti Šumahera, dobio je odgovor koji ledi krv u žilama! (FOTO)

Velika tragedija nemačkog vozača pogodila je čitav svet

  • 0
Veliki prijatelji i na stazi i van nje; Foto: Guliver/Clive Rose/Getty Images

Iako je prošlo više od četiri godine  od nesreće na skijanju u Francuskoj jednog od najboljih vozača Formule 1 ikada, Mihaela Šumahera, ni danas se ne zna u kakvom je zaista stanju popularni Šumi.

>>>Imam sreću što sam živ: Legendarni vozač pobedio tumor!

Šumaherova porodica u strogoj tajnosti čuva sve informacije koje se tiču stanja i oporavka sedmostrukog svetskog šampiona. Ono što je poznato dolazi iz nemačkih medija koji su 2014. godine objavili da je Šumaher u invalidskim kolicima, paralizovan i da ne može da govori. Ipak, po nekim izvorima, njegovo stanje se popravlja, ali nije precizirano šta to tačno znači.

Šumaher na pobedničkom postolju 2002. godine; Foto: Profimedia/AFP

Prema navodima, na njegovo lečenje je do sada potrošeno oko 30 miliona evra.

Ono što je sigurno, retki su ljudi koji su poslednjih godina bili u prilici da posete nemačkog vozača. Među njima je hteo da bude i njegov nekadašnji kolega iz Ferarija Rubens Barikelo.

- Pokušao sam da posetim Mihaela, tražio sam više puta način da dođem do njega, ali bezuspešno. Tražio sam od njegove porodice dozvolu, ali su mi na to odgovorili: "Veruj nam, to neće doneti ništa dobro ni tebi ni njemu."

- Tako da zapravo uopšte nemam nikakvu informaciju o njegovu stanju - rekao je Barikelo koji je i sam prethodnih godina imao životnu dramu, borio se sa tumorom, koji je na sreću, uspešno izlečio.

Da podsetimo, tokom 19 godina karijere, Barikelo je vozu i za Džordan, Stjuart, Ferari, Hondu, Bron i Vilijams. Ostvario je 11 pobeda, a ukupno se 68 puta našao na pobedničkom postolju, a poslednjih godina se takmiči u domovini.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA