≫ 

Ferštapen osvojio Austriju, Fetel izbio na prvo mesto!

Veliku nagradu Austrije osvojio je vozač Red Bula, dok je Fetel završio kao treći, ali mu je to donelo bodove za vođstvo

  • 0

Holanđanin Maks Ferštapen pobednik je VN Austrije trke šampionata Formule 1, čime je stigao do četvrte pobede u karijeri.

Velika nagrada Austrije, koja je ujedno i najkraća trka ove sezone u Fomuli 1, otišla je u ruke domaćeg tima - Red Bula. Holanđanin Maks Vesrtapen koji je startovao sa petog mesta upisao je trću pobedu u karijeri i prvi prošao kroz cilj nakon  odvoženog 71 kruga u Austriji. Pored njega, na postolje su se popeli i vozači Ferarija, Kimi Raikonen na drugo odnosno Sebastijan Fetel na treće mesto.

Sa druge strane, drugi vozač Red Bula, Danijel Rikardo, koji se nadao postolju kao rođendanskom poklonu jer je danas napunio 29 godina, zbog problema sa motorom nije završio trku. Sa istim problemom susreo se i aktuelni šampion Luis Hamilton koga su mehanički problemi naterali da zaustavi bolid u 64 krugu. Ni njegov klupski kolega Valteri Botas nije završio trku te je Mercedes ostao bez bodova u Austriji. Pored njih dvojice, iz trke su prerano ispali Brendon Hartli kao i Niko Hulkenberg.

- Trka je bila savršena, ali je bilo jako teško kontrolisati potrošnju guma. Velika je čast sa Red Bulom pobediti na Red Bul ringu, kao i pred ovoliko navijača koji su došli iz Holandije da me podrže - poručio je Verstapen nakon pobede.

Trenutno stanje na tabeli je sledeće . Sebastijan Fetel je preuzeo vodeću poziciju od Hamiltona, te je prvi sa 146 bodova dok je Englez na drugom mestu sa 145 bodova. Treći je Kimi Raikonen sa 101, Danijel Rikardo sa 96 pa Maks Verstapen sa 93 poena.

Kada su konstruktori u pitanju, na prvom mestu je Ferari sa 247 poena, Mercedes sa 237 i Red Bul sa 189 bodova.

(D. Ivković)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA