≫ 

Došlo je vreme da konačno uspori: Fernando Alonso objavio povlačenje iz Formule 1! (VIDEO)

Španac završava trofejnu karijeru

  • 3

Dvostruki svetski šampion Fernando Alonso, koji je trenutno vozač Meklarena, završava svoju vozačku karijeru po okončanju aktuelne sezone.

On je na svom Tviter profilu objavio kraći video u kojem se obraća sportu koji mu je pružio blistavu karijeru.

>>> Hamilton nastavio dominaciju na Hungaroringu!

U saopštenju se navodi da je tokom karijere uživao u svakom trenutku za volanom, kao i to da će ostatku sezone pristupiti sa istim žarom, kao i do sada.

Draga F1,

Nisi me očekivala, a ja nisam bio siguran da želim da te upoznam. Gledao sam tvoje trke još pre nego što sam prohodao, a da nisam znao ništa o tebi. Proveli smo zajedno dobra vremena - neke nezaboravne trenutke i neke zaista loše. Borili smo se zajedno protiv neverovatnih rivala, ti si bila sa mnom, a i ja sa tobom.

Video sam te kako se menjaš, nekada na dobro, a nekada i na loše, po mom mišljenju. Svaki put kada savim kacigu, osetim tvoj topli zagrljaj i tvoju energiju, ne postoji osećaj poput tog. Ipak, danas imam druge, veće izazove od onih koje mi ti nudiš. Mogu samo da budem zahvalan tebi i svima koji su tvoj deo jer sam upoznao toliko kultura, jezika, divnih ljudi i hvala što si bila moj život. Volim te, a znam da i ti voliš mene".

 

Da podsetimo,  Alonso ima 37 godina, pobedio je na 32 trke, 97 puta bio je na podijumu, a šampion je bio 2005. i 2006. godine.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • stvarno?

    14. avgust 2018 | 20:30

    Mnoga slavna imena su nastala uz renault.

  • Raonis

    14. avgust 2018 | 21:52

    Sinonim formule 1 nakon Šumahera. Šteta što nije osvojio više titula.

  • Drp

    19. avgust 2018 | 09:17

    Napisite kako je uz prevaru osvojio titulu! Dogovorili incident, pa safety car, i Alonso prvak. Od tada ga ne podnosim. Potrazite Crashgate.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA