≫ 

Selektor Hrvatske: Nemamo mi kompleks od Srbije, oni su svetska sila

Aca Petrović, iskreno...

  • 22

Večita rana hrvatske košarke ostaje "onaj" silazak sa postolja i kasnije dugo "prokletstvo" koje ih prati zbog neljudskog gesta u Atini.

Od tada, Hrvati su bez medalje na velikim takmičenjima i bez pobede nad Srbijom od koje su pretrpeli nekoliko veoma bolnih poraza.

Svih ovih godina nameće se zaključak kod mnogih: Hrvatska ima kompleks od Srbije.

Selektor "kockastih" Aca Petrović ne misli tako, smatra da je po sredi nešto drugo što mi imamo i zbog čega smo uvek odnosili pobede nad komšijama.

- Ne bih rekao (da se radi o kompleksu). Uostalom, oni su svetska klasa i u svim tim slučajevima na papiru imali su jače reprezentacije od nas. Doduše, poslednja utakmica u Riju govori mi da smo im blizu, jako blizu - rekao je Petrović za Večernji list.

Na konstataciju autora teksta da se "srpski mediji i danas sprdaju da smo 1995. svojom voljom sišli s pobedničkog postolja i da se na njega nikad nismo vratili", Petrović je rekao:

- To je zgodno za novine, no imali smo mi u ove 22 godine 3-4 prilike da uzmemo medalju. U Istanbulu 2001. u četvrtfinalu imali smo 19 koševa prednosti protiv domaćina Turaka pa smo izgubili. Dve godine kasnije ispali smo od Rusa zbog jedne banalno izgubljene lopte, dok nas je u Beogradu 2005. protiv Španije od medalje delio jedan nezagrađeni skok.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lopta

    27. avgust 2017 | 11:05

    E Aco Petroviću, jeste malo vam je falilo, ali to sto malo fali to devojci srecu kvari.

  • jakako

    27. avgust 2017 | 10:49

    Za jedno oko konj ćorav... i ja da sam zavrsio faks sad bih imao diplomu...

  • Милован Ваљево

    27. avgust 2017 | 10:51

    Немате зато што сте Срби прво си Петровићу па и сами твоји играчи. ..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA