≫ 

Đorđević oštro presekao konstataciju da nema 7 igrača iz Rija: Vodim 12 najboljih na Eurobasket! (VIDEO)

Selektor Srbije je optimista uprkos otkazima

  • 14

Šef stručnog štaba košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević hrabro je najavio odlazak na Eurobasket, uprkos brojnim otkazima.

- Poslednji raport, najviše vas zanima koja dva igrača neće putovati. To su Nemanja Nedović i Nikola Kalinić. Nikola je danas ujutru napravio poslednju kontrolu i magnetnu rezonancu. Ima upalu nerva koja dolazi iz problema sa leđima. Ne može da odgovori fizički ovoj akciji ove godine. Nedović još nije ušao u trening pet na pet, jednostavno, i sa strane kluba postoji pritisak još od pre priprema. Ali to nije razlog što sam ovako odabrao - poručio je Đorđević, uz osvrt na 12 odabranih.

- Čestitam svakom od igrača koji su pozvani, na mestu u reprezentaciji. Idemo kao jaka grupa momaka koji će tražiti svoju šansu.

On je presekao konstataciju da nema čak sedam igrača iz finala Olimpijskih igara u Riju.

- Ja vodim 12 najboljih igrača, srpskih košarkaša koji žele da igraju za reprezentaciju, a nisu povređeni. Kao takvi, naša je obaveza i dužnost da se borimo za medalju. To ćemo sigurno i uraditi. Nije bilo pritiska ni prema kome, zato se bavimo ovim poslom. Bez pritiska, ostvarivanje ciljeva nije moguće, to je pozitivna stvar za sportiste na ovom nivou. To je u nama. Nema manje važne utakmice - zaključio je selektor.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA