≫ 

Hrvati umalo režirali horor scenario za Srbiju: Španci slavili, ali i pokazali da su ranjivi!

"Furija" naišla na žestok otpor izabranika Ace Petrovića

  • 17

Hrvatska košarkaška reprezentacija bila je na pragu velike pobede nad prvim favoritom za osvajanje Evropskog prvenstva Španijom, dugo su "kockasti" predvođeni Šarićem i Bogdanovićem mučili "furiju", ali nisu imali snage da dovrše posao.

Posle "tvrdog", pravog muškog duela u Klužu, ekipa Serđa Skariola savladala je Hrvate 79:73 i obezbedila prvo mesto u grupi C, što automatski znači:

Španija i Srbija se ne mogu sresti pre finala, ali zato mogu Hrvatska i Srbija - u polufinalu!

Uslov za takav scenario je, naravno, da naš tim u preostalom meču grupne faze pobedi Belgijance.

Da su Hrvati dobili ovaj meč, sve bi se zakomplikovalo, barem po Srbiju, jer bi "furija" kao drugoplasirana iz grupe C bila prebačena na deo "kostura" gde je i Srbija pa bismo se eventualno susreli u polufinalu.

Srećom, nećemo...

Foto: fiba.com

Španja je pobedu obezbedila tek u penal završnici u kojoj ruka nije zadrhtala Rubiju, San Emeteriju, pre njih i sjajnom Rodrigezu koji je hladnokrvnim rešenjima održao "furiju" u minimalnom vođstvu pred sam finiš.

Hrvate je sve vreme najjače vukao impresivni Dario Šarić sa 18 poena, 13 skokova i 5 asistencija i tek od drugog poluvremena Bogdanović koji do tada nije ubacio nijedan poen, a meč je završio sa 15.

Popović sa 11 i Tomas sa 10 bili su preostali "dvocifreni" u poraženom sastavu.

Kod pobednika izdvojili su se igrači iz spoljne linije: Rubio sa 13, Rodrigez i San Emeterio sa po 12, dok je Pau Gasol dodao 11 poena.

Španci su u prvom poluvremenu uradili najvažniji posao u defanzivi: potpuno su "odsekli" najjače šutersko oružje Hrvata Bogdanovića (nula poena do 22. minuta), no to im nije donelo očekivano rezultatsko preimućstvo - 38:32 na poluvremenu..

U nastavku, Bogdanović je pronašao način da šutira i pogađa, pa su "kockasti" u nekoliko navrata dolazili i do prednosti.

Međutim, Serhio Rodrigez je u samoj završnici pogodio ključne poene, a Rubio i San Emeterio bili hladnokrvni sa linije penala.

Grupa C

Češka - Crna Gora 75:88

hrvatska - Španija 73:79

Rumunija - Mađarska

TABELA: Španija 4-0, Hrvatska 3-1, Crna Gora 2-2, Mađarska 1-2, Češka 1-3, rumunija 0-3.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Гокси

    5. septembar 2017 | 19:48

    И у хрватској репрезентацији Срби коло воде, Шарић и Богдановић. И тренер Србин Аца Петровић.

  • Danijel

    5. septembar 2017 | 18:46

    Kakv horor scenario? Kakva sreća? Ako Srbija puca na najviši plasman, ne treba da razmišlja ko će biti sledeći protivnik.

  • Polako

    5. septembar 2017 | 18:54

    Vi već stigli do polufinala. Da izgubimo u polufinalu od Španije ja bih bio presrećan.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA