≫ 

Da li se igrači usuđuju da razmišljaju sada o medalji? Sale je bio vrlo jasan (VIDEO)

Reprezentacija Srbije odradila je prvi trening u dvorani "Sinan Erden"

  • 0

Protivnik Srbije u osmini finala Eurobasketa je potpuni autsajder. Javnost već upisuje trijumf protiv Mađarske, ali ne i selektor Aleksandar Đorđević.

- Toliko ponavljam, da sam dosadan sam sebi: ne smemo sebi da priuštimo da opustimo ni protiv jednog protivnika. Štaviše - rekao je selektor posle treninga, prvog u dvorani "Sinan Erdem Dom", gde će se igrati svi mečevi završnice prvenstva.

Đorđević je potom skenirao protivnika:

- Poštujemo izuzetno mađarsku ekipu, poznajemo njihove kvalitete, jake stvari, na nama je da to limitiramo najviše koliko možemo. Vrlo smo oprezni, koncentrisani. Znamo što smo došli ovde, za ovo smo se spremali. Mi smo prvi u grupi, oni četvrti. Sigurno je da ima neke razlike, i na nama je da tu razliku iznesemo na teren.

- Imaju dva lidera, Hanga i Vojvoda, trenera Ivkovića koji već dugo radi sa njima, dobro se poznaju. Keler na centru im daje pokretiljivost i snagu. Vrlo su agresivni u skoku, napadu, imaju napadačku tranziciju koju moramo pre svega da zaustavimo. Kad se jedan igrač kao Hanga digne u formi i dobije samopouzdanje, to donosi ekstra kvalitet svojoj ekipi - poručio je Đorđević.

Foto: AP/Tanjug

Srpski igrači su gledali meč Letonije i Turske, koji je doneo Srbiji prvo mesto u grupi.

- Letonija je ekipa po mom mišljenju najbolja šutetska ekipa na prvenstvu. Oni imaju takav talenat, stvarno su za svaki respekt. Neću da kažem da su sa lakoćom izašli na kraj sa Turcima, međutim odigrali su jednu vrhunsku utakmicu, ali su počeli iz odbrane, drugog aspekta koju su doneli na ovo prvenstvo, to je ta fizička igra.

- Porcingis koji dominira,  Tima na poziciji "tri", uneo je fizičku snagu u ekipu. Imaju šutersku moć, od Blumsa koji se juče probudio. Protiv Rusa je dao dva poena valjda, ali tih dva poena je dao u zadnjim minutima. Tačno se vidi da su dobro spremni, uopšte me nisu iznenadili - završio je Đorđević hvalospev o Letoncima.

Pogledajte Saletovu izjavu snimljenju telefonom Motorola Z2 Play.

Na kraju, da li se igrači sada već usuđuju da razmišljaju o medalji? Đorđević je bio vrlo jasan:

- Ne, mislim da smo koncentrisani na svakog sledećeg protivnika, ne razmišljamo još o tome. Nemamo prava na to.

>>> Kladionice su toliko ponizile Mađare za meč sa Srbijom da kvota na Orlove praktično i ne postoji

Utakmica Mađrska - Srbija igra se u nedelju, od 14.15.

Detalji sa treninga:

>>> Kakve su kvote za osvajanje Eurobasketa posle grupne faze? Na Srbiju još veća i pored 1. mesta, na Špance brutalno pala! (FOTO)

(Izveštači Telegrafa sa Eurobasketa - Bojana Mekić i Dragutin Stojmenović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA