≫ 

PRIZNAJTE DA STE SE NADALI ČUDU: Nemci mučili Španiju 30-ak minuta, onda je počelo ludilo Marka Gasola (VIDEO)

Malo ko se nada Špancima u završnici turnira, a san Nemaca o istorijskom podvigu je trajao nešto duže nego što su svi očekivali

  • 3

Košarkaši Španije pobedili su Nemačku u četvrtfinalu Eurobasketa sa 84:72.

Već na početku su Nemci stavili Špancima jasno do znanja da će morati pakleno da se oznoje kako bi prošli u polufinale, poveli su sa 7:0 i nakon toga dugo uspevali da ukrote braću Gasol u reketu.

Tek u 14. minutu su uspeli momci iz Furije da izjednače na 27:27, da bi zatim počela da se vodi neizvesna borba. Tajs i Benzing su odlično pratili Šrudera, Nemci su imali i prednost do završnice treće deonice, ali je tada na scenu stupio Mark Gasol.

>>>Fudbaleri Zvezde delili karte navijačima, a klub izbacio novi motivacioni snimak za BATE (VIDEO)

>>>Nemamo pravo da se smatramo favoritima, ali znamo kako treba da igramo sa Italijom: Đorđević najavio mušku borbu! (VIDEO)

>>>Pero Antić se oglasio prvi put posle prelaska u Zvezdu!

Posle 50:50, mlađi od čuvene braće je praktično sam napravio seriju od 12:0, vezao je devet poena i obeshrabrio Nemce. Posle 62:50, sve je dalje bilo lakše za tim Serđa Skariola, a Mark Gasol je samo u trećoj deonici ubacio nestvarnih 18 poena.

Grčevito su se Nemci borili za novi priključak, ali su Španci ti koji će u polufinalu ići na pobednike susreta Slovenija - Letonija, posle 28 poena i 10 skokova Marka Gasola. Pau je ubacio 19 poena, Serhio Rodrigez 11, dok je Šruder bio lider Nemaca sa 27 poena i osam asistencija.

Parovi četvrtfinala:

Utorak:

Španija - Nemačka 84:72

Letonija - Slovenija 20.30

Sreda

Grčka - Rusija 17.45

Srbija - Italija 20.30

(Izveštači Telegrafa sa Eurobasketa Bojana Mekić i Dragutin Stojmenović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Raspucin

    12. septembar 2017 | 19:30

    Bilo je gusto, da Mark Gasol nije ubacio one tri trojke pukli bi Španci

  • Vitez

    12. septembar 2017 | 20:02

    Priznajem da sam ocekivao da ce Spanci da nameste utakmicu do kraja... ali je vec postalo presmesno! Nemci su zaista preslabi... pa i da im se namesti pobeda!!!

  • (Dzon)3

    12. septembar 2017 | 20:13

    Nadam se da ce SPANCI doci do finala,ali onda dolazi ČETA Aleksandra DJORDJEVIĆA,da im pokažu ko ima najbolju skolu u Evropi.Živela SRBIJA!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA