≫ 

Luča i Gagi, eksplozija dvojice heroja koja nam je donela polufinale dok svi pričaju da je Srbija slaba (VIDEO)

Kada je najviše bilo potrebno, njih dvojica su iskoristili priliku i doprineli da se Srbija bori za medalju

  • 14

Italija je srušena, a kumovski tandem, Vladimir Lučić i Dragan Milosavljević, na pravi način je odgovorio zahtevima tradicionalno najteže i najvažnije utakmice na jednom prvenstvu.

Lučić je meč završio sa 11 poena i četiri skoka, dok je Gagi dodao deset poena uz šest skokova. Pitajte Luiđija Datomea i ostale italijanske šutere koliko su prostora imali pored njih dvojice, koji su bili kao zapete puške spremni za izazov u Istanbulu.

- Velika pobeda. Nametnuli smo agresivnost kao što smo se dogovorili. U drugom poluvremenu, kada je ekipa malo stala, Boca kao lider je iskočio, i vratio nas na neku razliku od deset poena - rekao je Lučić, a na konstatatciju da je igra bila vrlo zrela, nasmejao se i rekao:

- Pa mi smo zreli momci, pre svega.

Foto: fiba.basketball

U Tursku su došli sa nalepnicom "oslabljeni", i takvi su stigli do borbe za medalju.

- Počevši od svih problema tokom leta, povreda i otkaza, mislim da nas je to malo skupilo, i ojačalo kao grupu. Ekipa smo. Na pravi način su se podelile uloge. Napadački gradimo igru oko Bogdana, koji igra izvanredno, koji je lider. Bobi se tu priključi sa centra, i svako je spreman da pre svega odbrambeno da svoj maksimum. Duh je snaga ove ekipe - objasnio je Lučić.

Na pitanje šta mu Sale Đorđević kaže sada kada je pokazao kako igra, Lučić se našalio:

- Ništa, Sale je navikao, ti izgleda nisi. Šalim se... posle svih problema i nepozivnja prethodne dve godine motivisan sam da igram za reprezentaciju, dajem sve od sebe da pomognem ekipi.

U petak od 20.30 protivnik je stari znalac - Rusija.

- Nema puno vremena za neko slavlje. Utakmica dolazi vrlo brzo. Rusija igra izvanredno, jedina je ekipa koja nas je savladala. Njihov motiv je da nas opet pobede, a mi da im odgovrimo na poraz u grupi. Bićemo spremni - uverava Lučić.

I Milosavljević je istakao zajedništvo kao osnovni razlog za uspeh.

- Igrali smo sjajno 40 minuta, ušli smo jako dobro. Svi igrači su stvarno dali neverovatan doprinos. Igrali smo dosta čvrsto, znali smo da oni ne mogu na to da odgovore. Koliko-toliko smo uspeli da zaustavimo šut za tri poena. Treba da se odmorimo i razmišljamo o polufinalu - poručio je Milosavljević, i zaključio:

- Neverovatan uspeh. Da ne pričam sad gluposti, svaki igrač je kvalitetan. Bogdan je pravi lider, i tu smo da ostvarimo ono što smo zacrtali.

Pogledajte uživo uključenje telefonom Motorola Z2 Play iz miks zone odmah posle pobede nad Italijom.

(Izveštači Telegrafa sa Eurobasketa - Bojana Mekić i Dragutin Stojmenović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Djole

    14. septembar 2017 | 00:19

    Kapiteni Partizana!!! Odrasli su i stasali u pioniru ginuci za svaku loptu

  • $$

    13. septembar 2017 | 23:30

    Ĉija bijaše ona škola???

  • Cure

    14. septembar 2017 | 00:41

    Opet ove komsije velicaju ove njixove..nikad mi necete biti jasni..Ovo je Srbijaaa..I nasix igraca ima mnogo svi oni disu kao jedan..zato prestanite sa tim vise..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA