Jutro posle: Koliko nam je samo zahteva za karte stiglo... (VIDEO)

Selektor Srbije istakao da je prednost ekipe što dobro reaguje na greške iz poraza ili kritičnih situacija

  • 3

Dok Srbija slavi ulazak u borbu za medalju, igrači sa selektorom imaju veliki posao da se pripreme za polufinalni duel Eurobasketa.

Rival je Rusija, koja nam je ostala dužna za jedini poraz u grupi, i generalno na Eurobasketu.

>>> DVA DANA SMO GA VRAĆALI IZ MRTVIH: Sale otkrio Mačvanovu tajnu sa priprema - tada smo postali tim! (VIDEO)

- Čeka nas zahtevna utakmica, ekipa koja igra sigurnu košarku, izuzetno su spremni, i ovo je najbolja ekipa Rusije koju su doveli u poslednjih nekoliko godina uz apsolutnog lidera Šveda, koji je motor ekipe. Imaju i sjajne evroligaške igrače. Mozgov daje fizičku snagu i prednost.

- Neću da kažem da su iznenadili, ali su prvi krenuli fizički na nas, isterali nas iz naših principa. To će biti jedan od zadataka za igrače, da uđu fizički spremni u tu utakmicu. Sjajno su odreagovali posle poraza, sami su se skupili i razogvarali o tome. Stvarno je retkost da na ovakav način. sa takvom žejlom za informacijom i pripremom, toliko pričaju i toliko su fokusairani, što nam daje izuzezan kvalitet - rekao je Aleksandar Đorđević nešto više od 12 sati posle ubedljive pobede nad Italijom u četvrtfinalu.

Ekipa će u toku dana odraditi fitnes i teretanu, kako bi se fizički pripremili za sutrašnji napor, potvrdio je selektor.

Foto: fiba.basketball

- Rusi su jednu utakmicu podbacili protiv Letonije, koja se tada izdigla. Na nama je da se koncentrišemo, okrenemo glavu i misli na to šta nas čeka sutra. Danas treba da se oporavimo uz lagan trening, sutra ćemo preći na pripremu. Znamo šta nas čeka, i znamo gde su bile te greške.

Nepisano je pravilo sporta da je teško pobediti dva puta istu ekipu.

- To su neke krilatice, a ja se nadam da to važi u ovom slučaju. Jedna od stvari gde mi imamo snagu jesto što dobro reagujemo na greške sa prethodne utakmice. Igrači spremni da prihvate savet i i trude se da sami nalaze rešenje. Ne treba samo na to da se oslanjamo, već da budemo svesni gde smo. Jedna utakmica nas deli od još jednog koraka napred.

Turnir je u samoj završnici, ali Vladimir Lučić uverava da se fizički može podneti.

- Ima dovoljno dana između utakmica, praktično dva do tri je bilo razmaka, što je dovoljno vremena da se oporavimo, fizički smo spremni. Pripreme smo odradili nekad sa manje od 14 igrača, ali fizički smo spremni da reagujemo u polufinalu. Još nismo taktički spremali utakmicu, u prethodna dva meča sam bio više zadužen za Kurbanova i Fridzona. Cela naša spoljna linija može da čuva pozicije od 1 do 3 - rekao je Lučić.

Foto: fiba.basketball

Na utakmici sa Italijom bilo je prisutno više srpskih navijača, što je izuzetno značilo, rekao je Sale i otkrio da će podrška biti brojnija:

- S obzirom koliko ima zahteva za karte... Samo neka zovu, naći ćemo. Doći će oni koji vole, koji prate ove momke, žive sa njima. To je nešto najlepše, i najveća je nagrada za igrače, da vide pune tribine prema tome dobro nam došli.

Pogledajte uživo uključenje sa konferencije, koju smo snimali telefonom Motorola Z2 Play.

(Izveštači Telegrafa sa Eurobasketa - Bojana Mekić i Dragutin Stojmenović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Džomba

    14. septembar 2017 | 13:26

    Došao bih i ja al nema se para....svim srcem iz Srbije smo uz vas!

  • Miloje Bubanja

    14. septembar 2017 | 14:18

    ja za toliko imam para,ali nemam pasos,jednostavno mi je srbija najlepsa drzava na svetu, idemo po zlato

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA