Preko noći se promenila kvota za finale Eurobasketa: Slovenci favoriti za zlato!

Bukmejkeri su očekivano stavili minimalnu razliku u kvotama, ali se blaga prednost ipak daje Zmajčekima

  • 11

Srbija i Slovenija su zakazali bitku za finale Eurobasketa. Konačni obračun za košarkaški tron Evrope videćemo u Istanbulu u nedelju od 20.30 u Sinan Erdem areni.

Dve ekipe koje su najviše pokazale na prvenstvu, na kraju su se i našle u borbi za zlato. Slovenija do finala nije zabeležila poraz, a bila je veoma ubedljiva protiv ekipa koje su slovile za najveće favorite pre turnira - protiv Francuske u grupi, a naročito protiv Španije u polufinalu, kada su savladali zlatnu generaciju Crvene furije sa čak 20 poena razlike.

>>> Ovako je ruski komentator pratio polufinale protiv Srbije: Vikao posle trojke Šveda, a onda ga je utišao Bogdan Bogdanović! (VIDEO)

>>> Slovenac pitao Dragića zašto ne proslavlja uspeh na slovenačkom nego na srpskom jeziku: Ućutkao ga je odgovorom u 6 reči! (FOTO)

Srbija je jedini poraz doživela u grupi protiv Rusije, ali joj se osvetila u polufinalu pobedom od 87:79 i tako je došla u situaciju da u Istanbulu ponovi uspeh iz 2001. godine, kada je takođe u tom gradu naša reprezentacija osvojila zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu.

Foto: fiba.basketball

Kladionice su i odredile kvote za ovaj meč. Kao što se i očekivalo, razlika je minimalna, ali je ipak blaga prednost favorita data Slovencima.

Prve kvote su se pojavile već posle meča Srbija - Rusija, kada je bilo jasno da će naš tim u finale i tada je Srbija imala blagu prednost i slovila je za favorita, ali su bukmejkeri preko noći procenili da je to ipak Slovenija.

Sasvim sigurno da na to ima uticaja sjajna igra Slovenaca predvođenih Srbima - Goranom Dragićem i Lukom Dončićem, kao i selektorom Igorem Kokoškovim. Takođe, nema sumnje da je na promenu uticala i povreda Stefana Jovića u polufinalu zbog koje je neizvestan u borbi za finale.

Kvota na Sloveniju je 1.8, dok je kvota na Srbiju 1.9, dok negde čak na Sloveniju kvota ide i do 1.7, a na Srbiju do 2.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Katolik- Bosanac

    16. septembar 2017 | 10:48

    Idemo prvaci, od srca vam zelim pobedu nad janezima, previse su se uzdigli.

  • Danijel Delije Sever

    16. septembar 2017 | 10:38

    Lagano 15 - 20 razlike za nas !!!

  • Milos

    16. septembar 2017 | 13:46

    Bobi ce prelomiti :)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA