Stigli rezultati magnetne rezonance: Sale Đorđević otkrio da li će Jović igrati finale!

Selektor Srbije otkrio kakva je situacija sa povredom plejmejkera našeg tima

  • 29

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević održao je konferenciju za novinare u Istanbulu uoči finala Eurobasketa u kome naš tim igra protiv Slovenije (nedelja, 20.30, RTS 1).

Naš tim će imati dan manje za odmor od Slovenije, koja je još u četvrtak pobedila Španiju u polufinalu. Takođe, naš tim muče i povrede. Lazić je još pre nekoliko dana otpisan za završnicu Eurobasketa, a u polufinalu se desio novi peh i povreda prvog plejmejkera Stefana Jovića.

>>> Đorđevićeva emotivna oda igračima: Vi ste ratnici i pobednici, beskrajno vam hvala! (VIDEO)

I sam Jović je dao prvu prognozu, i direktno iz svlačionice sa bolnom grimasom na licu poručio da će biti spreman za nedelju.

O stanju povrede srpskog plejmejera pričao je i selektor Aleksandar Đorđević.

- Radili smo magnetnu rezonancu, sve je ok. Nema ozbiljnije povrede. On je i meni juče rekao da želi da igra, da će moći da igra. Nije nam to poželjno i potrebno, ali kakva je ovo godina bila, uopšte me ne čudi. Sada moramo da gledamo dobro kada prolazimo ulicu, da ne prelazimo na žuto nego samo na zeleno - našalio se Đorđević.

Foto: AP/Tanjug

Đorđević je istakao i da respektuje Slovence, ali da Srbija ide na zlato.

- Sutrašnja utakmica je finale, potpuno zasluženo. Mislim da imamo prostora da poboljšamo igru. Momci moraju da shvate da jedino odbranom možemo da stignemo do trofeja. Za ovo sanjamo i ne treba i ne smemo da stanemo na ovome. Navijači nam daju veliku snagu imaju veliki entuzijazam i hvala im za to. Nadam se da će i u finalu Srbija imati veliku podršku - zaključio je Đorđević.

Završnica Eurobasketa:

Nedelja:

Meč za 3. mesto: Španija - Rusija 16.00 (RTS)

Finale: Srbija - Slovenija 20.30 (RTS)

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Saša2964

    16. septembar 2017 | 12:37

    Himna košarkaša Srbije Ako je nekome košarka u genima onda je to Srbima. Ona je na našim prostorima uvek vođena asovima. Igrače odlikuje što srce na parketu ostavljaju, ginući svi za jednog maksimum daju. Kroz igru prikazuju kreativnost, pristupom igri prema naciji odanost. Na poziciji centra djeluju korpulentno, u odbrani neprobojno, u napadu efikasno. Na bekovskim pozicijama igraju kao čigre, najbolji su na vanjskim pozicijama igre. Plejmejkeri su mozak tima, organizacijom igre zadaju probleme protivnicima. Tokom utakmice odvažno pogađaju šuteve koji znaju rešavati mečeve. Slobodna bacanja ubacuju u koš smireno, tok utakmice kontrolišu suvereno. Šuteve za dva poena precizno izvode, a protivnike do očaja dovode. Bez obzira na udaljenost trojke uspešno pogađaju, time protivnicima svaku nadu za uspeh ubijaju. Hrabri su, ničeg se ne boje, odlučni da ostvare najvše ciljeve svoje. Oni imaju svoj san koji je za uspeh potreban. Imaju harizmu pobednika i veliki respekt protivnika. Pošto vrhunsku košarku igraju od publike aplauze širom sveta dobijaju. Veliki fond kvalitetnih igrača Srbija ima da nekoliko reprezentativnih timova formira. Nakon najvećih takmičenja stoje na pobedničkom postolju dobijajući i zlatnu medalju. Košarkaši jedan od najboljih promotera nacije ponos su za sve generacije. Saša Ilić

  • Johan

    16. septembar 2017 | 12:10

    Nas i Slovenaca prekoooooooooooo deset mliona al zato igramo finale.

  • Ferpley basketball srbija

    16. septembar 2017 | 13:28

    Evropa sad vidi sta znaci ..ne daj boze da se Srbi sloze...svaka cast momcima za borbu, srcanost,Smelost napred Srbijo zemljo sporta i velikog srca... Nedelja 20.30 momci svi smo uz vas i ako smo kilometrima od vas..Jovke majstore oporavak do nedelje.. NAPRED SRBIJO

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA