≫ 

Šarić se prvi put oglasio o debaklu Hrvatske na Eurobasketu: Kad se igrači međusobno poštuju, lakše postižete uspeh!

Hrvatski košarkaš bio je u medijskoj ilegali posle ispadanja svoje reprezentacije, a prvi put je o tome nešto rekao na oproštaju legendarnog Dude Ivkovića, koga smatra košarkašim ocem

  • 5

Dario Šarić se našao na meti žestokih kritika u Hrvatskoj posle ispadanja ''Kockastih'' od Rusije u osmini finala na Eurobasketu.

On je posle očajne partije protiv Rusije označen kao najveći krivac za novo prvenstvo Hrvatske bez medalja.

Čak su se pijavile informacije da su ga dvojica starijih reprezentativaca maltretirala tokom Evropskog prvenstva. a takođe je procurela i informacija da ga je naposredno pre šampionata ostavila devojka.

Da je atmosfera u taboru Hrvatske bila loša, svedoče i prve reči Šarića posle izlaska iz medijske ilegale. On je prisustvovao oproštajnoj utakmici Dude Ivkovića, koga smatra košarkaškim ocem. Tu je za Eurohups pričao i o neslavnom Eurobasketu za Hrvate.

- Teško mi je da pričam o tome. Izgubili smo od bolje ekipe. Nismo pokazali karakter, ponekad je to tako jednostavno. Očito svi imaju ponešto da kažu o meni, neki komentari su pozitivni, ali drugi su negativni. Zasad se na to ne obazirem. Bolji sam od onoga što sam pokazao na utakmici s Rusijom - rekao je Šarić, a zatim se osvrnuo na predstojeću sezonu u NBA ligi, i naravno na Dudu Ivkovića.

- Kada se međusobno poštujete, lakše je postići uspeh i igrati kao tim. To vidim u Filadelfiji. Imamo dobru hemiju, a i dobar humor. Često se međusobno šalimo, a u NBA ligi nije običaj da se igrači druže toliko izvan terena - pomenuo je Šarić.

O samom Dudi Ivkoviću, na čijem je oproštaju bio u Atini, ima samo reči hvale.

Foto: Profimedia/AFP

- Meni lično Ivković puno znači, pomogao mi je u karijeri. Pokazao mi je šta je prava košarka, šta je muška košarka, šta je evroligaška košarka. On mi je kao košarkaški otac, gurao me na treninzima i utakmicama, mislim da sam deo toga pokazao prošle sezone u dresu Filadelfije - zaključio je hrvatski košarkaš.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Roja

    22. septembar 2017 | 11:21

    Imam osecaj da je ovaj Saric zapravo normalan lik, ali da ovi ostali Hrvati nisu bas

  • Jekac

    22. septembar 2017 | 17:31

    Nije on hrvatski košarkaš, on samo igra za Hrvatsku. Otac i majka su mu Srbi.

  • Hej-hej

    23. septembar 2017 | 15:29

    Baš vam lepo u ide tamo u Filadelfiji..bićete u plaj ofu za 150 godina

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA