≫ 

Lepotica umrla pred borbu: Tragedija se desila jer je htela da smrša do merenja! (FOTO)

Džesika Lindsej preminula od posledica dehidracije

  • 5

Jedan od najvećih problema sa kojima se borci suočavaju je skidanje kilograma pred merenje za borbu. Na razne načine pokušavaju da se "oslobode" viška kilograma kako bi bili "fit".

Mnogi pribegavaju ekstremnim merama, koje nažalost nekad dovedu do tragičnih posledica.

Upravo je to slučaj sa mladom australijskom borkinjom Džesikom Lindsej koja je preminula pokušavajući da "skine" kilažu.

Naime, 18. godišnja Lindsej  koja se pripremala za Maj Taj borbu kolabirala je, posle čega je hitno prebačena u bolnicu, ali je četiri dana kasnije umrla od posledica ozbiljne dehidracije. Njena porodica je saopštila da se Džesika srušila tokom trčanja u želji da dođe do potrebnih kilograma.

Džesika Lindsej je 1. novembra na svom Instagram profilu napisala:

Foto: 9news.com

- Spremna i zdrava - da bi sedam dana kasnije dodala:

- Skidanje kilograma je bolesna stvar.

To je u borilačkom sportu postao vrlo ozbiljan problem, pa se borci nalaze pod još većim pritiskom. Poznato je da borci koriste razne "tehnike" kako bi samo nekoliko dana pred merenje skinuli što više kilograma, a ovog puta je to imalo tragične posledice.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sale

    21. novembar 2017 | 18:35

    Dragana, ne radi se ovde o estetici i pritiscima drustvenih mreza! Da pojasnim malo, npr u bodybuilding-u postoji "on" i "off season" tj oni imaju visak kilograma u masti i vodi tokom godine , a pred takmicenje sagorevaju masti i izbacuju vodu da bi bili sto definisaniji i izgledali sto "suvlje" . U borilackim sportovima je slicno gde postoje kategorije(slicno kao u bodybuilding-u) ako ova devojka npr ima prirodno 60kg, a njena kategorija je 55kg ona na merenju mora da ima tih 55kg ili malcice manje. To merenje je najcesce dan uoci borbe i mozda si primetila da oni cim sidju sa vage uzimaju flasicu sa vodom i elektrolitima da nadoknade izgubljenu tecnost, kasnije uzimaju infuziju itd...Kada izadju na mec oni imaju daleko vise kila od stanja na merenju i kategorije sve u cilju da budu jaci i krupniji od protivnika! Nazalost kod ove devojke je bila pogresna procena i preterali su! Borci imaju za cilj da kad udju na boriliste budu sto je moguce tezi za datu kategoriju jer su onda u vecoj prednosti, pogotovo u MMaA borbama, gde ima i partera, rvanja, bacanja, gde po neka kila vise puno znaci! Tako da nije bas sve estetske prirode. Pozdrav....

  • Dragana

    21. novembar 2017 | 17:05

    Žalosno. Danas su pritisci sa svih strana- od posla,škole,sporta,preko medija,Facebooka,itd... Osobe koje imaju manjak samopouzdanja su labilne i popuštaju pred pritiskom zbog nekog "ideala i mjerila ljepote". Šta dovodi u opasnost njihovo zdravlje,a nažalost,ima i smrtnih posljedica😔 A zapravo,bitna je samo unutarnja ljepota...

  • Пацифиста

    21. novembar 2017 | 21:45

    Преминула је јер је имала психичких проблема .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA