≫ 

Otkazana UFC borba godine: Našli su još luđu zamenu, ali će Mekgregor poludeti! (VIDEO)

Toni Ferguson neće biti deo spektakla na UFC223, ali ćemo ipak gledati borbu za titulu, a rival Kabibu Nurmagomedovu će biti Maks Holovej

  • 1

Glavna borba za UFC 223 između Kabiba Nurmagomedova i Tonija Fergusona, gde je trebalo da dobijemo privremenog šampiona u lakoj kategoriji, ponovo je otkazana! Ferbuson je povredio ligament kolena neposredno pred borbu koja je zakazana za 7. april u Njujorku i nije u stanju da se bori.

Ovo čak četvrti put da se otkazuje toliko ičšekivana borba između dosad neporaženog Nurmagomedova (25:0, 9:0 u UFC-u) i Fergusona koji je u neverovatnoj seriji od 10 uzasopnih pobeda u UFC-u, to je razočaralo navijače.

Ali, razočaranje je brzo preraslo u euforiju, kada se pojavila zamena i novi izazivač Nurmagomedova. U pitanju je šampion pero kategorije - Maks Holovej.

Borac sa Havaja je postao nosilac pojasa kada je još 2016. godine slavio protiv Entonija Petisa u borbi za privremenu titulu, da bi dobio trajni pojas nakon što je on oduzet Mekgregoru, jer ga dugo nije branio u ovoj kategoriji, a potom je u dva navrata nokautirao dugogodišnjeg kralja pero kategorije UFC-a Brazilca Žozea Alda.

Sada će dobiti priliku da posle Mekgregora bude drugi borac u istoriji koji će u isto vreme nositi dva pojasa. Oba su prethodno oduzeta Konoru Mekgregoru jer se dugo nije borio u UFC-u (poslednja borba bila mu je 12. novembra 2016. godine protiv Alvareza).

Ipak, pre toga će Holovej morati da pobedi Kabiba Nurmagomedova, jedne od najvećih MMA zveri, čoveka koji se kao dete rvao s medvedima i tako očvrsnuo i postao jedan od najjačih boraca svih vremena.

Nurmagomedov takođe nikada do sada nije bio u prilici da se bori za titulu. Iako je prvobitno trebalo proiv Fergusona da se bori za privremenu titulu, sada će, prema najavi predsednika UFC-a Dejne Vajta borba proiv Fergusona biti za trajni pojas, koji će očigledno ponovo oduzeti Mekgregoru.

Očigledno je to bio uslov Holoveja da nedelju dana pred borbu prihvati izazov i borbu protiv Nurmagomedova, koji je i kategoriju iznad njega, što je 5 kilograma više.

Pored te borbe, za UFC 223 čeka nas i borba za titulu i revanš između Rouz Namajunas i Joane Jedržejčuk.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mica

    5. april 2018 | 13:42

    Habib ga razvaljuje 100% Maksu svaka čast što je primio borbu 6 dana ispred

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA