MIHAIL DUDAŠ PODRŽAO SPEED TEST TAKMIČENJE: Nastavak priprema za Nike Belgrade 10k trku

Povodom priprema za Nike Belgrade 10k, najveću trku u regionu, koja će se održati 17. septembra, nastavljeni su treninzi u okviru kojih trkači imaju priliku da se na kvalitetan način i uz stručno vođstvo pripreme za trku na kojoj je cilj što brže istrčati deset kilometara

  • 0
Foto: Promo

Tako je na stadionu FK Partizan u organizaciji Nike Running Club-a i Run’n More radnje održan SPEED TEST - takmičenje u sprintu na sto metara na kojem je učestvovalo 160 trkača. 

Na ovaj način, rekreativni trkači dobili su priliku da i sami osete kako je to takmičiti se kao profesionalni atletičari, budući da je i samo takmičenje bilo koncipirano po uzoru na prave atletske mitinge. Takmičari su bili podeljeni po grupama, vreme najbržeg trkača iz svake grupe grupe bilo je očitano na semaforu, a svaki učesnik je imao i elektronsko merenje vremena.

Foto: Promo

Takmičenje je podržao i poznati srpski atletičar Mihail Dudaš.

- Nike Running Club je odlična prilika da rekreativni trkači tokom cele godine imaju mogućnost da treniraju i uz stručne trenere usavršavaju svoju trkačku tehniku. Trend rekreativnog trčanja u našoj zemlji je poslednjih godina u konstantnom porastu, a verujem kako upravo ovakvi projekti znatno doprinose popularnosti fizičke aktivnosti i zdravog života generalno - izjavio je Dudaš nakon takmičenja.

Među muškim takmičarima najbrži je bio Lazar Dudić, dok je u ženskoj konkurenciji pobedila Aleksandra Gligić.

(Telegraf.rs/ PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA