≫ 

Srpski bodibilder pobedio sve rivale u benč presu! (FOTO)

Dušan Savić je u Benč pressu višestruki šampion Srbije u svim federacijama, 2-gi na Balkanu i 3-ći u Evropi.

  • 0

Reprezentativac Srbije u Bodybildingu i Benč pressu Dušan Savić (27) iz Prokuplja pobedio je na Kimit kup-u, takmičenje je održano u Beloj Palanci u sklopu GPC federacije, disciplina RAW Benč press, takmičenje je bilo kvalifikaciono za Balkansko Prvenstvo aprila 2018te god.

Savić koji se prvenstveno takmiči u Bodibildingu gde je višestruki Državni šampion u svim federacijama i 5-ti na Mr. Universe, pobedio je sa podignutih 170kg u RAW Benč pressu (bez opreme), u kategoriji seniora do 90kg i time nadmašio konkurente, među kojima je najbolji rezultat bio 110kg.

Savić je takođe u Benč pressu višestruki Državni šampion u svim federacijama, 2-gi na Balkanu i 3-ći u Evropi.

To ga ujedno čini jedinstvenim sportistom na ovim prostorima koji se veoma uspešno takmiči u dva sporta (Bodybuilding i Powerlifting), ako bi uzeli u obzir da je pristup treninga i ishrane totalno različit za ova dva sporta.

-Lep je osećaj nepobedivosti pa mi današnja pobeda i kvalifikacija za Balkansko Prvenstvo aprila 2018te itekako prija, ali nisam zadovoljan svojim rezultatom jer je moj lični rekord 200kg iz Benča pressa i smatram da trenutno nisam u pravoj formi.

Foto: Privatna arhiva

- Ali se nadam da ću uspeti 16. Decembra u Nišu doći duplo jači i najzad srušiti Nacionalni rekord u Benč pressu što je moja velika želja. Jer je upornost i vera u samog sebe kada niko drugi ne veruje u vas krucijalna za uspeh u ovom sportu.”-

Takmičenje koje Saviću predstoji za kraj ove 2017godine je Gala Kup u Nišu, disciplina je RAW Benč press, a biće održano 16. decembra, u sklopu GPC federacije.

-Pozvao bih sve ljubitelje ovog sporta da dođu u Niš i prisustvuju velikom spektaklu koji će prirediti najbolji takmičari iz zemlje i regiona pošto je takmičenje internacionalnog karaktera.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA