≫ 

Ajaks potvrdio crne slutnje: Najveći talenat u 20. godini završava karijeru zbog trajnog oštećenja mozga! (VIDEO)

Nije se dalo Nuriju da napravi veliku karijeru

  • 2

Teško da postoji išta gore u fudbalu od prijateljskog meča u kom se bezazlena situacija pretvori u životnu agoniju. To se dogodilo fudbaleru Ajaksa Abdelhaku Nuriju, koji je 8. jula kolabirao na utakmici protiv Verdera.

U 70. minutu meča, mladi vezista i reprezentativac Holandije samo se spustio na zemlju, a lekari su munjevito reagovali i odmah počeli kardio-pulmonalnu reanimaciju, dok su saigrači i članovi Verdera u šoku i molitvi posmatrali situaciju.

Desetak minuta mu se ukazivala pomoć, helikopterom je prebačen u bolnicu, a onda je počela borba za život i fudbalsku karijeru.

Nažalost, Ajaks je u četvrtak objavio da je Nuri doživeo trajna oštećenja mozga, iako je pre nekoliko dana saopšteno da je sa Nurijem sve bilo u redu.

- Ovo je najgora moguća poruka koju smo mogli da dobijemo. Strašno. Nenormalno saosećamo sa njegovom porodicom, rodbinom i najbližima. Teško da možemo opisati kroz šta prolaze - opisao je direktor Ajaksa Edvin van der Sar.

- Abdelhak je bio strašan talenat, nažalost, nikada nećemo saznati koliko bi dogurao kao fudbaler i koje zvezde bi dotakao da se ovo nije dogodilo - jedva je prozborio legendarni golman.

Nuri je u mladom timu Ajaksa na 45 mečeva postigao 11 golova, a u U19 selekciji Holandije je na 19 duela čak devet puta kao vezista zatresao mrežu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA