≫ 

ŠTA ČEKA ZVEZDU U PRAGU? Najbolji napadač češke lige ikada, Tomaš Rosicki i vlasnik čiji kapital prelazi 2 milijarde dolara (VIDEO)

Neće crveno-belima biti lako, ukoliko u revanšu eliminišu Irtiš

  • 22

U prvi mah se činilo da je Crvena zvezda imala sreće što je, kao potencijalnog rivala, izvukla Spartu iz Praga. Međutim, kada se malo dublje uđe u analizu dolazi se do zaključka da crveno-bele čeka đavolski težak posao.

Naravno, sve ukoliko se u revanš meču 2. kola kvalfikacija za Ligu Evrope eliminiše Irtiš. A rezultat od 1:1 i kvalitetniji tim daju za pravo Zvezdi da razmišlja o putu za Prag.

Tamo će ih sačekati tim čiji plan za ovu sezonu je osvajanje šampionske titule i ulazak u grupnu fazu Lige Evrope. Novca za to imaju. Već su potrošili skoro devet miliona, a na klupu je stigao italijanski trener Andrea Stramaćoni.

Sparta je ovog leta dovela Srđana Plavšića upravo iz Zvezde za 1.3 miliona evra, Tal Ben Haim je iz Makabija došao za 2.9 miliona, štoper Semih kaja je iz Galatasaraja došao za dva milioan evra, dok je iskusni austrijski napadač Mark Janko došao kao slobodan igrač.

Odbrana Zvezde će biti na velikim mukama zbog Janka i nejgovog partnera Davida Lafate - najboljeg napadača češke lige od osamostaljenja. Barem tako tamošnji mediji kažu za njega. Od povrede se oporavio i nekadašnji vezista Arsenala Tomaš Rosicki, a upravo bi povreda mogla da odvoji Bel Haima od dvomeča sa crveno-belima.

Naime, Izraelac se povredi u finalu Kupa Izraela i nije u punom trenažnom procesu.

- Mogu da trčim, ali još ne mogu brzo da menjam putanju. Šta ćete, to je fudbal - rekao je Bel Haim.

Pored Srđana Plavšića, tu je još jedan Srbin - Vukadin Vukadinović. U Srbiji je igrao za Hajduk sa Liona, a čelnicima Sparte se preporučio dobrim igrama u Žlinu.

- Dobili smo nezgodnog protivnika čiji stadion od 50.000 ljudi će biti rasprodat. To su fanatici koji prave neverovatnu atmosferu - rekao je Vukadinović za zvaničan sajt.

Pored pomenutih fudbalera, tu su još češki reprezentativci Mihal i Vaclav Kadlec, Maraček, Vaha, Fridek, te slovački golman Dubravka, iskusni Gaci iz Palerma...

Vlasnik kluba je Danijel Kžetinski, jedan od 10 najbogatijih Čeha po Forbsovoj listi. Kapital ovog biznismena se procenjuje na preko dve milijarde dolara, što je potvrda visokih ambicija kluba.

Sparta svoje utakmice igra na Đenerali Areni koja je i dom nacionalnog tima Češke. Kapacitet je 19.416. Od 1917. do 2003. godine zvao se Letna Stadion, potom Tojota Arena do 2007. godine, AXA Arena do 2009. godine od kada stoji aktuelno ime.

Podsetimo, ukoliko prođe Irtiš, Crvena zvezda će u Pragu gosotvati 3. avgusta. Sedam dana ranije na programu je prvi meč na Marakani.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA