U Monaku su poludeli zbog igrica sa Mbapeom: Tužićemo ove "velike" klubove!

Francuski šampion revoltiran zbog situacije sa najperspektivnijem igračem

  • 0
Foto: AP/Tanjug

Fudbalski klub Monako morao je da reaguje saopštenjem, u kom osuđuje postupke klubova zainteresovane za fudbalera Kilijana Mbapea, i najavljuje disciplinske mere!

Definitivno najatraktvniji mladi fudbaler koji je vodio Monako do titule u Francuskoj , prve od 2000. godine, a u Ligi šampiona dogurali su do polufinala.

Odavno se spekuliše da je Real Madrid najozbiljniji kandidat za Mbapea, a navodno se javila i Barselona koja ga vidi kao zamenu za Nejmara, ukoliko se ispostavi da će Brazilac zaista napustiti "Nou Kamp". I brojni premijerligaši stali su u red za njegov potpis, među prvima Arsenal.

U Monaku ne žele da prodaju igrača, nadaju se potpisu novog ugovora, ali su u rukovodstvu burno reagovali na to što klubovi pregovaraju sa igračem bez dozvole.

"Monako sa žaljenjem mora da konstatuje da su 'veliki' evropski klubovi kontaktirali nekoliko puta sa Kilijanom Mbapeom i ljudima iz njegove okoline bez dozvole kluba. Monako zato podseća ove klubove da su takvi postpuci protivni Članu 211 pravilnika Profesionalnih fudbalskih liga (PFLR), i Članu 18.3 FIFA Pravilnika o statusu igrača.

U svrhu prekida ove neprihvatljive situacije, Monako je uzeo u obzir da zatraži od PFLR i FIFA da pokrenu disciplinske postupke protiv klubova koji prave prekršaj," ističe se u saopštenju.

U debitantskoj sezoni, Mbape je na 44 utakmica postigao 26 golova i upisao još 14 asistencija.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA