SVAKA ČAST LJUDINI: Nemanja Matić pomaže obnove srpsku svetinje u rodnom kraju! (FOTO)

Crkva u Vrelu je sagrađena pre 170 godina

  • 12

Srpski reprezentativac Nemanja Matić zaslužuje ogromno poštovanje za sve što radi za mesto odakle je potekao.

Odavno je poznato da je fudbaler Čelsija pomogao Ubu, doniravši novac za, između ostalog, izgradnju nedavno otvorenog stadiona "Dragan Džajić" i sportski centar, a i sam vrlo često koristi slobodne momente da iz Londona dođe tamo gde je odrastao.

Prema poslednjim informacijama "Informera", fudbaler sada plaća i rekonstrukciju tornja od 41 metra u sklopu Hrama Prenosa moštiju oca Nikolaja u rodnom Vrelu.

- Iako je veoma stara, svetinja je ipak lepo uređena i očuvana, zahvaljujući brizi žitelja Brezovice, Vrela i Takova, sela koja sačinjavaju ovu crkvenu opštinu. Uređuje se i dalje, uz pomoć dobrih ljudi kao što su Nemanja Matić i naši parohijani - rekao je protojerej Nebojša Milivojević.

Crkva je sagrađena pre 170 godina.

- Očekujemo da do sredine avgusta bakrom bude prekriven crkveni toranj i obnovljena fasada. Hram u Vrelu ubraja se u red najlepših ne samo na području Arhijerijskog namesništva Tamnave, već i Eparhije valjevske - rekao je protojerej.

Matić je, podsetimo i to, preuzeo finansiranje fudbalskog kluba Jedinstvo iz Uba.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA