≫ 

Ništa od Lige šampiona: Partizanu svaka čast, Olimpijakos ide dalje (VIDEO)

Srpski prvak "pokazao zube" u Pireju, dao dva gola, ali Grci su ukupni pobednici zbog beogradskog trijumfa

Partizan je bio hrabar, srčan, Partizan je napadao, želeo, hteo mnogo, dao dva gola, ali dalje ide, ruku na srce, srećniji i samo za nijansu bolji tim: Olimpijakos.

>>> Neverovatna greška Kljajića: Golman Partizana kroz ruke primio gol! (VIDEO)

Na "Karaiskakiju", srpski šampion je odigrao 2:2 (1:1), pa se seli na kolosek kvalifikacija za Lige Evrope zbog beogradskih 1:3.

Crno-beli su svoju šansu da pomrse račune favoritu propustili kod rezultata 1:1, kada su imali inicijativu, šanse, dobar ritam i mnogo samopouzdanja na polovini rivala, međutim nije stigla nagrada u vidu drugog gola koji bi potpuno "zakuvao" situaciju.

Možda bi sve bilo srećnije po Partizan da Kljajić nije u 21. minutu napravio kiks karijere kada mu je lopta prošla kroz ruke i završila iza gol linije posle bezazlenog "slobodnjaka" Karsele Gonzalesa... Posle tako primljenog gola, sa svešću da se mora postići još tri za egal, bilo je gotovo nemoguće da se ozbiljnije ugrozi plasman Atinjana u dalju fazu takmičenja.

Ali ono zbog čega crno-beli zaslužuju dubok naklon je što nijednog trenutka nisu ustuknuli, stali, predali se, digli belu zastavu, već su se borili, igrali kao da je 0:0, kao da ih i jedan gol vodi dalje. Takav pristup im možda nije doneo plasman u Ligu šampiona ovog puta, ali sa takvom igrom Liga Evrope je poptuno dostižan cilj.

Strelci za naš tim bili su Suma i Đurđević, za domaći sastav "upisali" su se već pomenuti Karsela-Gonzales i kapiten Fortunis.

Partizan će u petak saznati ime rivala u plej-ofu drugog po jačini evro takmičenja na žrebanju u Nionu, gde će se, nadamo se, naći i Zvezda koju čeka revanš sa praškom Spartom.

Navijači Partizana mogu da budu samo ponosni zbog načina na koji je njihov tim igrao na terenu gde se malo koji tim naigrao poslednjih godina, i u Grčkoj i u Evropi. Šteta, Kljaićev potez sa odsustvom koncentracije otežao je gostima posao, ali mu se nedugo kasnije "revanširao" kolega na golu Olimpijakosa Kapino - njemu se lopta izmigoljila iz naručja, a Suma je bio tu da je smesti tamo gde je želeo.

I tada, na 1:1, Partizan je pokazao koliko može i koliko ume, samo nije bilo konretnog učinka u napadu. Takođe, mora se pomenuti i šansa Đurđevića kod 0:0, kada je Kapino poslednjim atomima snage izbacio gotovo sa gol-linije.

U nastavku, gol Fortunisa (glavom, ostao potpuno sam na petercu), usmerio je meč u jednom pravcu u pogledu konačnog ishoda, ali ni tada Partizan nije odustajao.

I mogao je, da je bilo malo više sreće opasno da "zakuva"situaciju. Naime, Đurđevićev precizan hitac za 2:2 prethodio je Jankovićevom ziceru, i to kakvom: lopta mu je pala pred noge, trebalo je samo da je pipne i usmeri je ka golu, ali je nekako panično raspalio po njoj i "lansirao" je među pristalice Olimpijakosa.

Da je lopta završila u mreži, da je bilo 2:3 pet minuta pre kraja, svašta je moglo da bude, mada i ovih 2:2, priznaće to svaki navijač Partizana, jeste odličan rezultat.

Eliminacija se piše, ali i ovo se mora reći jasno i glasno: bravo za Partizan!

OLIMPIJAKOS - PARTIZAN 2:2 (prvi meč 3:1)

(Karsela-Gonzales 21, Fortunis 52 - Suma 33, Đurđević 85)

OLIMPIJAKOS: Kapino - Figueiraš, Vuković (od 72. Zdjelar), Recos, Kutris - Romao, Ođiđa, Marin (od 87. Siopis), Fortunis (od 70. Seba), Karsela - Ben.

PARTIZAN: Kljajić - Vulićević, Ćirković, Ostojić, Miletić - Jevtović (od 79. Kosović), Everton, Janković, Suma (od 64. Pantić) - Tavamba (od 85. Ilić) i Đurđević.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA