≫ 

U Partizanu ogorčeni kaznom UEFA: Šta je problem što su Grobari nazvali Zvezdu i Olimpijakos gej-frendli klubovima?!

Fudbalski klub Partizan je između ostalog, kažnjen i zbog toga što su pristalice crno-belih protiv Olimpijakosa mahale barjakom sa grbovima "večitog rivala" i grčkog tima na prepoznatljivoj LGTB šarenoj pozadini. U Partizanu se pitaju: Da li nama iz UEFA šalju poruku da je biti gej nešto loše?

  • 23

Fudbalski klub Partizan je izbegao još drastičniju kaznu od one koju mu je isporučila UEFA u petak zbog ponašanja navijača na utakmicama sa Budućnošću i Olimpijakosom.

Partizan je bio pred izbacivanjem iz Evrope, otkriva profesor doktor Vladimir Vuletić, potpredsednik kluba iz Humske, za Informer.

>>> UEFA žestoko kaznila Partizan zbog navijača!

- Partizan je kažnjen 130.000 evra i dve utakmice pred praznim tribinama. Predlog inspektora UEFA je bio da Partizan bude isključen iz evropskog takmičenjima. Argumentima smo uspeli da smanjimo na ovu kaznu, ako je to ikakva uteha. A inicijalni predlog je bio da budemo isključeni. Inspektor je to predložio - kaže Vuletić.

U Humskoj su najviše zatečeni zbog činjenice da je inspektor Žan Pol kao prekršaj navijača, zbog kog je takođe klub "popio" novčanu kaznu, notirao gej zastavu.

U pitanju je barjak sa grbovima Zvezde i Olimpijakosa na prepoznatljivoj šarenoj postavi.

- Kažnjeni smo između ostalog za gej zastavu. Duboko držimo da navijači Partizana nisu poslali nikakvu homofobičnu niti ksenofobičnu poruku - kategoričan je Vuletić.

- Ako pođemo od pretpostavke da su oni okarakterisali oba kluba, Crvenu zvezdu i Olimpijakos kao gej klubove, što je decidirano izjavio inspektor, pa šta je to problem? U čemu se iskazuje problem ukoliko su neki klubovi „gej-frendli“ klubovi, recimo? Ili imaju navijače koji su gej. Da li onda nama inspektor šalje poruku kako je gej biti nešto loše. S druge strane, tvrdi da mi šaljemo homofobične poruke. Inspektor ih šalje, ne mi. Zastava duginih boja je zastava kojom se oni ponose. To je zastava koja se nalazi na svakoj gej šetnji. Da li to znači da svaki učesnik gej parade sam sebe diskriminiše kad vijori njome? Reč je o pravu sile, a ne sili prava. To je katastrofalno.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Berane

    5. avgust 2017 | 18:09

    Kad stavite PAOK i vas Grobare na ovakvoj zastavi vratice vam lovu..

  • pera

    5. avgust 2017 | 16:59

    da su stavili partizanov grb sa ovom pozadinom nebi bili kaznjeni..

  • Vlada

    5. avgust 2017 | 18:00

    Bolje bi vam bilo da vas ovakvi indijanci ne brane

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA