≫ 

Za Jovičića nema zamene, ali neko će morati na Krasnodar umesto njega: Milojević bira - dve opcije iz tima ili kupovina?

Povreda sjajnog veziste poremetila je Crvenu zvezdu

  • 32

Foto: A. Nalbantjan

Odmah na početku teksta da se razumemo - Crvena zvezda nema zamenu za Branka Jovičića!

Niti u aktuelnom sastavu, niti u eventualnim idejama da se po hitnom postupku pojačaju pred dvomeč sa Krasnodarom. Jednostavno, hitronogi vezista je nezamenjiv!

A neko će morati, posle oštrog starta Nikole Drinčića nad Jovičićem u nedelju veče. Fudbaler Čukaričkog je na početku prvog poluvremena slomio metatarzalnu kost i ''izbacio'' ga sa terena na pet nedelja.

>>> Zvezda besna na Mažića: Drinčić nam povredio igrača, a ni žuti karton nije dobio! (FOTO)

Da je bilo ko drugi bio na Jovičićevom mestu moguće je da se Vladan Milojević ne bi ''hvatao za glavu.'' Ovako, ostao je bez kičme ekipe. Čoveka koji je za tako kratko vreme ''kupio'' navijače Zvezde.  Kupio ih je svojim sjajnim igrama.

Foto: youtube.com

Reči poznatog košarkaškog komentatora Petra Dende ''on može za dva, ume i za tri, ali može i do samog kraja'', kada opisuje kvalitete nekog igrača, komotno možemo da upotrebimo i u Jovičićevom primeru.

Tu je kada treba da se odbrani gol, kada se preseca akcija, kada je potrebno uzeti loptu od štopera i prevesti je u liniju napada, istrčati preko krila u maniru vrsnih golgetera i asistirati...ma tu je za sve.

- Trudim se da radim ono što se od mene očekuje - odgovorio je Jovičić u Pragu, na pitanje Telegrafa kako stigne da se nađe na svakom ćošku terena.

Foto: crvenazvezdafk.com

E, sad! Koga nema - bez njega se može i mora, a Milojević će morati da pronađe rešenje za utakmice sa Krasnodarom i derbi sa Partizanom.

To će najverovatnije biti Demijen Le Talek koji je pola svoje kariejre u Zvezdi igrao na poziciji zadnjeg veznog. Franuz vrlo dobro zna kako da funkcioniše u vezi sa Donaldom i Kangom i logično je da upravo on bude ta zamena. Njegova prekomanda u vezu značilo bi da bi Babić sa Savićem činio štoperski tandem.

Uroš Račić generalno može, ali ne bi smeo da se nađe u startih 11 protiv Rusa. Onih 90 minuta na Banjici i 45 +  protiv Čukaričkog, pokazali su da mladi vezista još nije spreman za velika dela. Prosto - potrebno mu je vreme!

Foto: Crvenazvezafk.com

Foto: crvenazvezdafk.com

Jovičićevu poziciju u veznom redu mogao bi da pokrije i Marko Gobeljić, odnosno da igra bliže golu a da Donald ''siđe'' jedan korak. Nenad Milijaš je takođe opcija, ali teško da kapiten ima snage. Kao i Rikardinjo koji može da igra u sredini, s tim da je Brazilac za sada bio neupotrebljiv na terenu.

Opcija je i dovođenje adekvatnog pojačanja, mada to mojačanje bi trebalo da bude spremno da odmah uđe u vatru. Baš kao što je i Jovičić bio. Došao je spreman, rekao da je spreman,a  zatim i na terenu pokazao da nije lagao.

Ipak, gledajući sve aspekte, postava sa Le Talekom na mestu zadnjeg veznog je najbezbolnije rešenje. Verovatno ćemo je i gledati u Krasnodaru 17. avgusta, a ako bude tako startnih 11 će činiti: Borjan, Stojković, Savić, Babić, Le Talek, Donald, Kanga, Srnić, Radonjić ili Milić, Boaći.

(M.M.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA